Pasta e fagioli
Pasta e fagioli
Een winterse pasta met bonen en een gerookt hammetje.
Pasta e fagioli
Pasta e fagioli
Een winterse pasta met bonen en een gerookt hammetje.
Ingrediënten
4 personen
Pastatubetti rigati
400 g
Witte bonen
2
Gerookte ham
1
Uien
3
Look
4 teentjes
Wortelen
4
Selder
4
Gepelde tomatenuit blik
800 g
Chiliflakes
Kippenbouillon
3 l
Peterselie
1 bosje
Parmezaan
100 g
Kruidentuiltjevan rozemarijn, tijm, salie, oregano, peterseliestengels en laurier
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 uien, 4 selder, 4 wortelen
1
Snijd de ui, de selder en de wortelen in blokjes en stoof ze aan in olijfolie in een grote pot.
4 teentjes Look
2
Plet de look en voeg hem toe.
2 Witte bonen
3
Giet de bonen door een zeef en doe ze erbij.
1 Kruidentuiltje (van rozemarijn, tijm, salie, oregano, peterseliestengels en laurier), 1 Gerookte ham
4
Leg de kruidentuil en het hammetje mee in de pot
800 g gepelde tomaten (uit blik), chiliflakes
5
Voeg de gepelde tomaten en een snuif chiliflakes toe.
3 l Kippenbouillon
6
Schenk de bouillon erbij. Laat het geheel 2 uur zachtjes koken.
7
Haal het hammetje uit de bouillon en pluk het vlees.
8
Mix de helft van de soep en doe ze weer bij de rest.
400 g Pasta (tubetti rigati)
9
Voeg de pasta toe en laat de soep zachtjes koken tot de pasta gaar is.
10
Doe het geplukte vlees terug bij de soep en haal de kruidentuil eruit. Kruid de soep met peper en zout.
1 bosje peterselie
11
Snipper de peterselie fijn.
100 g parmezaan
12
Schep wat van de dikke soep in een diep bord en werk af met geraspte parmezaan, peterselie en fijne olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!3 uien, 4 selder, 4 wortelen
1
Snijd de ui, de selder en de wortelen in blokjes en stoof ze aan in olijfolie in een grote pot.
4 teentjes Look
2
Plet de look en voeg hem toe.
2 Witte bonen
3
Giet de bonen door een zeef en doe ze erbij.
1 Kruidentuiltje (van rozemarijn, tijm, salie, oregano, peterseliestengels en laurier), 1 Gerookte ham
4
Leg de kruidentuil en het hammetje mee in de pot
800 g gepelde tomaten (uit blik), chiliflakes
5
Voeg de gepelde tomaten en een snuif chiliflakes toe.
3 l Kippenbouillon
6
Schenk de bouillon erbij. Laat het geheel 2 uur zachtjes koken.
7
Haal het hammetje uit de bouillon en pluk het vlees.
8
Mix de helft van de soep en doe ze weer bij de rest.
400 g Pasta (tubetti rigati)
9
Voeg de pasta toe en laat de soep zachtjes koken tot de pasta gaar is.
10
Doe het geplukte vlees terug bij de soep en haal de kruidentuil eruit. Kruid de soep met peper en zout.
1 bosje peterselie
11
Snipper de peterselie fijn.
100 g parmezaan
12
Schep wat van de dikke soep in een diep bord en werk af met geraspte parmezaan, peterselie en fijne olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 20m
Ingrediënten
Pastatubetti rigati
400 g
Witte bonen
2
Gerookte ham
1
Uien
3
Look
4 teentjes
Wortelen
4
Selder
4
Gepelde tomatenuit blik
800 g
Chiliflakes
Kippenbouillon
3 l
Peterselie
1 bosje
Parmezaan
100 g
Kruidentuiltjevan rozemarijn, tijm, salie, oregano, peterseliestengels en laurier
1
Pasta e fagioli
Een winterse pasta met bonen en een gerookt hammetje.Instructies
3 uien, 4 selder, 4 wortelen
1
Snijd de ui, de selder en de wortelen in blokjes en stoof ze aan in olijfolie in een grote pot.
4 teentjes Look
2
Plet de look en voeg hem toe.
2 Witte bonen
3
Giet de bonen door een zeef en doe ze erbij.
1 Kruidentuiltje (van rozemarijn, tijm, salie, oregano, peterseliestengels en laurier), 1 Gerookte ham
4
Leg de kruidentuil en het hammetje mee in de pot
800 g gepelde tomaten (uit blik), chiliflakes
5
Voeg de gepelde tomaten en een snuif chiliflakes toe.
3 l Kippenbouillon
6
Schenk de bouillon erbij. Laat het geheel 2 uur zachtjes koken.
7
Haal het hammetje uit de bouillon en pluk het vlees.
8
Mix de helft van de soep en doe ze weer bij de rest.
400 g Pasta (tubetti rigati)
9
Voeg de pasta toe en laat de soep zachtjes koken tot de pasta gaar is.
10
Doe het geplukte vlees terug bij de soep en haal de kruidentuil eruit. Kruid de soep met peper en zout.
1 bosje peterselie
11
Snipper de peterselie fijn.
100 g parmezaan
12
Schep wat van de dikke soep in een diep bord en werk af met geraspte parmezaan, peterselie en fijne olijfolie.