Instructies
4 personen
3 uien, 4 selder, 4 wortelen
1
Snijd de ui, de selder en de wortelen in blokjes en stoof ze aan in olijfolie in een grote pot.
4 teentjes Look
2
Plet de look en voeg hem toe.
2 Witte bonen
3
Giet de bonen door een zeef en doe ze erbij.
1 Kruidentuiltje (van rozemarijn, tijm, salie, oregano, peterseliestengels en laurier), 1 Gerookte ham
4
Leg de kruidentuil en het hammetje mee in de pot
800 g gepelde tomaten (uit blik), chiliflakes
5
Voeg de gepelde tomaten en een snuif chiliflakes toe.
3 l Kippenbouillon
6
Schenk de bouillon erbij. Laat het geheel 2 uur zachtjes koken.
7
Haal het hammetje uit de bouillon en pluk het vlees.
8
Mix de helft van de soep en doe ze weer bij de rest.
400 g Pasta (tubetti rigati)
9
Voeg de pasta toe en laat de soep zachtjes koken tot de pasta gaar is.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
10
Doe het geplukte vlees terug bij de soep en haal de kruidentuil eruit. Kruid de soep met peper en zout.
1 bosje peterselie
11
Snipper de peterselie fijn.
100 g parmezaan
12