Pasta carbonara met prei
Pasta carbonara met prei
De klassieke pasta carbonara met een knipoog. Zonder room uiteraard, maar wél met krokant gebakken spek, prei en een gepocheerd eitje.
Pasta carbonara met prei
Pasta carbonara met prei
De klassieke pasta carbonara met een knipoog. Zonder room uiteraard, maar wél met krokant gebakken spek, prei en een gepocheerd eitje.
Ingrediënten
4 personen
Boter
Peper
Zout
Prei
3 stronken
Spaghetti
400 g
Spek
200 g
Olijfolie
Eieren
4
Natuurazijn
Parmezaanse kaas
100 g
Zwarte peper
Benodigdheden
Een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
boter, peper, zout
1
Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en zout.
3 stronken prei
2
Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
3
Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken. Snijd ze vervolgens in julienne.
4
Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter onder deksel.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
200 g spek, olijfolie
6
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie.
4 eieren, natuurazijn
7
Pocheer de eieren volgens dit stappenplan.
8
Laat de gebakken spekjes uitlekken.
9
Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei. Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, zwarte peper
10
Smelt er de Parmezaanse kaas onder. Kruid met zwarte peper.
11
Schep in ieders (diep) bord een portie pasta met prei. Serveer er een gepocheerd eitje bovenop. Werk af met wat krokant gebakken spekjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!boter, peper, zout
1
Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en zout.
3 stronken prei
2
Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
3
Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken. Snijd ze vervolgens in julienne.
4
Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter onder deksel.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
200 g spek, olijfolie
6
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie.
4 eieren, natuurazijn
7
Pocheer de eieren volgens dit stappenplan.
8
Laat de gebakken spekjes uitlekken.
9
Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei. Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, zwarte peper
10
Smelt er de Parmezaanse kaas onder. Kruid met zwarte peper.
11
Schep in ieders (diep) bord een portie pasta met prei. Serveer er een gepocheerd eitje bovenop. Werk af met wat krokant gebakken spekjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
Peper
Zout
Prei
3 stronken
Spaghetti
400 g
Spek
200 g
Olijfolie
Eieren
4
Natuurazijn
Parmezaanse kaas
100 g
Zwarte peper
Pasta carbonara met prei
De klassieke pasta carbonara met een knipoog. Zonder room uiteraard, maar wél met krokant gebakken spek, prei en een gepocheerd eitje.Instructies
boter, peper, zout
1
Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en zout.
3 stronken prei
2
Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
3
Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken. Snijd ze vervolgens in julienne.
4
Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter onder deksel.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
200 g spek, olijfolie
6
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie.
4 eieren, natuurazijn
7
Pocheer de eieren volgens dit stappenplan.
8
Laat de gebakken spekjes uitlekken.
9
Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei. Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, zwarte peper
10
Smelt er de Parmezaanse kaas onder. Kruid met zwarte peper.
11
Schep in ieders (diep) bord een portie pasta met prei. Serveer er een gepocheerd eitje bovenop. Werk af met wat krokant gebakken spekjes.