Pasta carbonara met prei
De klassieke pasta carbonara met een knipoog. Zonder room uiteraard, maar wél met krokant gebakken spek, prei en een gepocheerd eitje.
Pasta carbonara met prei
De klassieke pasta carbonara met een knipoog. Zonder room uiteraard, maar wél met krokant gebakken spek, prei en een gepocheerd eitje.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Spek
200 g
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Boter
Peper
Zout
Prei
3 stronken
Spaghetti
400 g
Olijfolie
Eieren
4
Natuurazijn
Parmezaanse kaas
100 g
Zwarte peper
Benodigdheden
Een garde
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren pasta
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
boter, peper, zout
1
Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en zout.
3 stronken prei
2
Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
3
Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken. Snijd ze vervolgens in julienne.
4
Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter onder deksel.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
200 g spek, olijfolie
6
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
4 eieren, natuurazijn
7
Pocheer de eieren volgens dit stappenplan.
8
Laat de gebakken spekjes uitlekken.
9
Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei. Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, zwarte peper
10
Smelt er de Parmezaanse kaas onder. Kruid met zwarte peper.
11
Schep in ieders (diep) bord een portie pasta met prei. Serveer er een gepocheerd eitje bovenop. Werk af met wat krokant gebakken spekjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren pasta
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
boter, peper, zout
1
Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en zout.
3 stronken prei
2
Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
3
Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken. Snijd ze vervolgens in julienne.
4
Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter onder deksel.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
200 g spek, olijfolie
6
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
4 eieren, natuurazijn
7
Pocheer de eieren volgens dit stappenplan.
8
Laat de gebakken spekjes uitlekken.
9
Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei. Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, zwarte peper
10
Smelt er de Parmezaanse kaas onder. Kruid met zwarte peper.
11
Schep in ieders (diep) bord een portie pasta met prei. Serveer er een gepocheerd eitje bovenop. Werk af met wat krokant gebakken spekjes.