Instructies
4 personen
boter, peper, zout
1
Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en zout.
3 stronken prei
2
Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
3
Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken. Snijd ze vervolgens in julienne.
4
Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter onder deksel.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
200 g spek, olijfolie
6
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie.
4 eieren, natuurazijn
7
Pocheer de eieren volgens dit stappenplan.
8
Laat de gebakken spekjes uitlekken.
9
Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei. Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, zwarte peper
10
Smelt er de Parmezaanse kaas onder. Kruid met zwarte peper.
11