Pasta carbonara met guanciale en spinazie
Pasta carbonara met guanciale en spinazie
Een pasta carbonara met speltpasta, krokant gebakken guanciale en veel spinazie.
Pasta carbonara met guanciale en spinazie
Pasta carbonara met guanciale en spinazie
Een pasta carbonara met speltpasta, krokant gebakken guanciale en veel spinazie.
Ingrediënten
4 personen
Spaghettispelt
400 g
Spinaziehou wat blaadjes apart als garnituur
500 g
Look
3 teentjes
Uien
1
Kookvocht van de pasta
Guanciale
250 g
Eierdooiers
4
Eieren
2
Parmezaan
200 g
Nootmuskaat
Benodigdheden
Blender, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 uien, 3 teentjes Look, 500 g spinazie (hou wat blaadjes apart als garnituur), nootmuskaat
1
Snijd de ui fijn en stoof ze met de look en de spinazie aan in olie. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
250 g Guanciale
2
Snijd de guanciale in blokjes en bak ze in wat vetstof.
200 g parmezaan
3
Maal ¾ van de parmezaan fijn in de blender.
400 g spaghetti (spelt)
4
Kook de pasta in gezouten water.
500 g spinazie (hou wat blaadjes apart als garnituur), 2 eieren, 4 eierdooiers
5
Schep de spinazie in de blender, voeg er de eieren, de dooiers en de gemalen kaas aan toe en mix alles. Kruid met peper en zout.
6
Laat de guanciale uitlekken in een zeef.
kookvocht van de pasta
7
Schep de pasta in een grote pan en voeg de guanciale, een eetlepel vet waar de guanciale in gebakken is en een lepel kookwater van de pasta aan toe. Warm het geheel op op een zacht vuur.
8
Meng de gemixte spinazie onder de pasta en warm de pasta voorzichtig al roerend op, tot de saus begint te binden.
TIPVoeg indien nodig wat extra kookwater van de pasta toe.
9
Werk af met extra geraspte kaas en enkele spinazieblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 uien, 3 teentjes Look, 500 g spinazie (hou wat blaadjes apart als garnituur), nootmuskaat
1
Snijd de ui fijn en stoof ze met de look en de spinazie aan in olie. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
250 g Guanciale
2
Snijd de guanciale in blokjes en bak ze in wat vetstof.
200 g parmezaan
3
Maal ¾ van de parmezaan fijn in de blender.
400 g spaghetti (spelt)
4
Kook de pasta in gezouten water.
500 g spinazie (hou wat blaadjes apart als garnituur), 2 eieren, 4 eierdooiers
5
Schep de spinazie in de blender, voeg er de eieren, de dooiers en de gemalen kaas aan toe en mix alles. Kruid met peper en zout.
6
Laat de guanciale uitlekken in een zeef.
kookvocht van de pasta
7
Schep de pasta in een grote pan en voeg de guanciale, een eetlepel vet waar de guanciale in gebakken is en een lepel kookwater van de pasta aan toe. Warm het geheel op op een zacht vuur.
8
Meng de gemixte spinazie onder de pasta en warm de pasta voorzichtig al roerend op, tot de saus begint te binden.
TIPVoeg indien nodig wat extra kookwater van de pasta toe.
9
Werk af met extra geraspte kaas en enkele spinazieblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 35m
Ingrediënten
Spaghettispelt
400 g
Spinaziehou wat blaadjes apart als garnituur
500 g
Look
3 teentjes
Uien
1
Kookvocht van de pasta
Guanciale
250 g
Eierdooiers
4
Eieren
2
Parmezaan
200 g
Nootmuskaat
Pasta carbonara met guanciale en spinazie
Een pasta carbonara met speltpasta, krokant gebakken guanciale en veel spinazie.Instructies
1 uien, 3 teentjes Look, 500 g spinazie (hou wat blaadjes apart als garnituur), nootmuskaat
1
Snijd de ui fijn en stoof ze met de look en de spinazie aan in olie. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
250 g Guanciale
2
Snijd de guanciale in blokjes en bak ze in wat vetstof.
200 g parmezaan
3
Maal ¾ van de parmezaan fijn in de blender.
400 g spaghetti (spelt)
4
Kook de pasta in gezouten water.
500 g spinazie (hou wat blaadjes apart als garnituur), 2 eieren, 4 eierdooiers
5
Schep de spinazie in de blender, voeg er de eieren, de dooiers en de gemalen kaas aan toe en mix alles. Kruid met peper en zout.
6
Laat de guanciale uitlekken in een zeef.
kookvocht van de pasta
7
Schep de pasta in een grote pan en voeg de guanciale, een eetlepel vet waar de guanciale in gebakken is en een lepel kookwater van de pasta aan toe. Warm het geheel op op een zacht vuur.
8
Meng de gemixte spinazie onder de pasta en warm de pasta voorzichtig al roerend op, tot de saus begint te binden.
TIPVoeg indien nodig wat extra kookwater van de pasta toe.
9
Werk af met extra geraspte kaas en enkele spinazieblaadjes.