Instructies
4 personen
1 uien, 3 teentjes Look, 500 g spinazie (hou wat blaadjes apart als garnituur), nootmuskaat
1
Snijd de ui fijn en stoof ze met de look en de spinazie aan in olie. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
250 g Guanciale
2
Snijd de guanciale in blokjes en bak ze in wat vetstof.
200 g parmezaan
3
Maal ¾ van de parmezaan fijn in de blender.
400 g spaghetti (spelt)
4
Kook de pasta in gezouten water.
500 g spinazie (hou wat blaadjes apart als garnituur), 2 eieren, 4 eierdooiers
5
Schep de spinazie in de blender, voeg er de eieren, de dooiers en de gemalen kaas aan toe en mix alles. Kruid met peper en zout.
6
Laat de guanciale uitlekken in een zeef.
kookvocht van de pasta
7
Schep de pasta in een grote pan en voeg de guanciale, een eetlepel vet waar de guanciale in gebakken is en een lepel kookwater van de pasta aan toe. Warm het geheel op op een zacht vuur.
8
Meng de gemixte spinazie onder de pasta en warm de pasta voorzichtig al roerend op, tot de saus begint te binden.
TIPVoeg indien nodig wat extra kookwater van de pasta toe.
9