Pasta all'arrabbiata met zeekat en olijvengremolata
Pasta all'arrabbiata met zeekat en olijvengremolata
Een lichtpikante pasta met reepjes gebakken zeekat, meer moet het soms niet zijn. Of toch? Jeroen werkt af met een originele versie van de bekende gremolata: een simpele smaakmaker op basis van citroen, peterselie en look, en in dit geval ook wat fijngesneden olijven.
Pasta all'arrabbiata met zeekat en olijvengremolata
Pasta all'arrabbiata met zeekat en olijvengremolata
Een lichtpikante pasta met reepjes gebakken zeekat, meer moet het soms niet zijn. Of toch? Jeroen werkt af met een originele versie van de bekende gremolata: een simpele smaakmaker op basis van citroen, peterselie en look, en in dit geval ook wat fijngesneden olijven.
Ingrediënten
4 personen
Zeekatten
400 g
Olijfolie
2 scheutjes
Tomaten
4
Sjalotten
3
Look
4 teentjes
Ansjovisfilets
4
Pikante paprikapastapikant
1 el
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Kappertjes
1 el
Spaghetti
400 g
Peterselie
Citroen
1
Zwarte olijven
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
400 g zeekatten, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de zeekat in fijne reepjes. Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke scheut olie in heet worden. Bak de reepjes zeekat heel kort. Schep ze in een kom en hou even apart.
4 tomaten
3
Verwijder de kroontjes van de tomaten en emondeer ze in het kokende water.
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 4 ansjovisfilets, 1 el pikante paprikapasta
4
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan. Pel de sjalotten en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de olie. Snijd de ansjovis en de geëmondeerde tomaten fijn en voeg toe. Voeg de paprikapasta toe en laat even bakken.
TIPJe kan de pikante paprikapasta vervangen door een ander pittig sausje zoals sambal of harissa.
0,2 l witte wijn, tijm, 1 el kappertjes
5
Voeg de witte wijn, de takjes tijm en de kappertjes toe en breng de saus aan de kook.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta gaar in het gezouten water. Vang een kleine hoeveelheid kookvocht op bij het afgieten van de pasta.
peterselie, 2 teentjes Look, 1 citroen, 100 g Zwarte olijven
7
Snipper de peterselie fijn. Pel de look en plet hem. Rasp de schil van de citroen erbij en doe alles in een kom. Snijd de olijven fijn en voeg ze toe.
8
Schep de gebakken reepjes zeekat bij de saus en haal er de takjes tijm uit. Doe de gare pasta bij de saus, voeg er nog een lepel kookvocht aan toe en meng alles goed. Werk af met de olijvengremolata.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
400 g zeekatten, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de zeekat in fijne reepjes. Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke scheut olie in heet worden. Bak de reepjes zeekat heel kort. Schep ze in een kom en hou even apart.
4 tomaten
3
Verwijder de kroontjes van de tomaten en emondeer ze in het kokende water.
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 4 ansjovisfilets, 1 el pikante paprikapasta
4
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan. Pel de sjalotten en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de olie. Snijd de ansjovis en de geëmondeerde tomaten fijn en voeg toe. Voeg de paprikapasta toe en laat even bakken.
TIPJe kan de pikante paprikapasta vervangen door een ander pittig sausje zoals sambal of harissa.
0,2 l witte wijn, tijm, 1 el kappertjes
5
Voeg de witte wijn, de takjes tijm en de kappertjes toe en breng de saus aan de kook.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta gaar in het gezouten water. Vang een kleine hoeveelheid kookvocht op bij het afgieten van de pasta.
peterselie, 2 teentjes Look, 1 citroen, 100 g Zwarte olijven
7
Snipper de peterselie fijn. Pel de look en plet hem. Rasp de schil van de citroen erbij en doe alles in een kom. Snijd de olijven fijn en voeg ze toe.
8
Schep de gebakken reepjes zeekat bij de saus en haal er de takjes tijm uit. Doe de gare pasta bij de saus, voeg er nog een lepel kookvocht aan toe en meng alles goed. Werk af met de olijvengremolata.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Zeekatten
400 g
Olijfolie
2 scheutjes
Tomaten
4
Sjalotten
3
Look
4 teentjes
Ansjovisfilets
4
Pikante paprikapastapikant
1 el
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Kappertjes
1 el
Spaghetti
400 g
Peterselie
Citroen
1
Zwarte olijven
100 g
Pasta all'arrabbiata met zeekat en olijvengremolata
Een lichtpikante pasta met reepjes gebakken zeekat, meer moet het soms niet zijn. Of toch? Jeroen werkt af met een originele versie van de bekende gremolata: een simpele smaakmaker op basis van citroen, peterselie en look, en in dit geval ook wat fijngesneden olijven.Instructies
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
400 g zeekatten, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de zeekat in fijne reepjes. Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke scheut olie in heet worden. Bak de reepjes zeekat heel kort. Schep ze in een kom en hou even apart.
4 tomaten
3
Verwijder de kroontjes van de tomaten en emondeer ze in het kokende water.
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 4 ansjovisfilets, 1 el pikante paprikapasta
4
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan. Pel de sjalotten en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de olie. Snijd de ansjovis en de geëmondeerde tomaten fijn en voeg toe. Voeg de paprikapasta toe en laat even bakken.
TIPJe kan de pikante paprikapasta vervangen door een ander pittig sausje zoals sambal of harissa.
0,2 l witte wijn, tijm, 1 el kappertjes
5
Voeg de witte wijn, de takjes tijm en de kappertjes toe en breng de saus aan de kook.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta gaar in het gezouten water. Vang een kleine hoeveelheid kookvocht op bij het afgieten van de pasta.
peterselie, 2 teentjes Look, 1 citroen, 100 g Zwarte olijven
7
Snipper de peterselie fijn. Pel de look en plet hem. Rasp de schil van de citroen erbij en doe alles in een kom. Snijd de olijven fijn en voeg ze toe.
8
Schep de gebakken reepjes zeekat bij de saus en haal er de takjes tijm uit. Doe de gare pasta bij de saus, voeg er nog een lepel kookvocht aan toe en meng alles goed. Werk af met de olijvengremolata.