Instructies
4 personen
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
400 g zeekatten, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de zeekat in fijne reepjes. Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke scheut olie in heet worden. Bak de reepjes zeekat heel kort. Schep ze in een kom en hou even apart.
4 tomaten
3
Verwijder de kroontjes van de tomaten en emondeer ze in het kokende water.
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 4 ansjovisfilets, 1 el pikante paprikapasta
4
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan. Pel de sjalotten en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de olie. Snijd de ansjovis en de geëmondeerde tomaten fijn en voeg toe. Voeg de paprikapasta toe en laat even bakken.
TIPJe kan de pikante paprikapasta vervangen door een ander pittig sausje zoals sambal of harissa.
0,2 l witte wijn, tijm, 1 el kappertjes
5
Voeg de witte wijn, de takjes tijm en de kappertjes toe en breng de saus aan de kook.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta gaar in het gezouten water. Vang een kleine hoeveelheid kookvocht op bij het afgieten van de pasta.
peterselie, 2 teentjes Look, 1 citroen, 100 g Zwarte olijven
7
Snipper de peterselie fijn. Pel de look en plet hem. Rasp de schil van de citroen erbij en doe alles in een kom. Snijd de olijven fijn en voeg ze toe.
8