Pasta all'arrabbiata met rokerige aubergine en scamorza

De intense smaak van licht gerookte aubergine en de diepe, volle smaak van een pittige tomatensaus op basis van verse tomaten, geserveerd met pasta en scamorza, een Italiaanse kaas met een rokerige smaak. Geniaal in al zijn eenvoud, en o zo lekker!

Ingrediënten

  • een scheut arachideolie
  • 1 sjalot
  • 3 teentje look
  • 1 rode chilipeper
  • 6 tomaat
  • 1 blikje tomatenpuree
  • flinke snuif keukenzout
  • 3 aubergine
  • een flinke scheut arachideolie
  • zwarte peper
  • keukenzout
  • 400 g rigatoni
  • 1 soeplepel kookwater
  • 200 g scamorza

Benodigdheden

  • zeef
  • prikvorkje
  • grillpan (of open gasvuur)
  • blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Arrabbiatasaus

Laat een scheut olie heet worden in een pan. Pel de sjalot, snipper ze fijn en stoof ze aan in de olie. Pel de look en rasp hem erbij. Snipper de chilipeper fijn en laat meestoven.

tip Fan van pikant? Voeg nog wat chiliflakes toe.

Breng een pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten. Hou het water warm om later de pasta te koken.

Snijd de tomaten in kwartjes en doe de zaadlijsten in de blender. Stoof de stukken tomaat mee aan en voeg de tomatenpuree toe.

Mix de zaadlijsten tot een jus en zeef ze bij de groenten. Kruid met een flinke snuif zout en laat de saus even pruttelen.

(Gerookte) aubergines

Laat de grillpan heet worden (of gebruik een open gasvuur).

Prik de aubergine op een prikvork en blaker ze zwart aan alle kanten in het open vuur of in de grillpan. Na enkele minuten is de aubergine gaar

Laat de aubergine even afkoelen, halveer de groente en schraap het vruchtvlees van de schil met een lepel. De zwartgeblakerde schil van de aubergine gebruik je niet.

Laat een scheut olie heet worden in een andere pan. Pel de overige aubergines, snijd grof en stoof ze aan in de olie. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Kook de pasta gaar in het gezouten water.

Schep de gare pasta bij de tomatensaus en schep er een lepel kookwater bij.

Meng de gerookte aubergine onder de pasta en de saus. Voeg de aubergineblokjes toe.

Snijd de scamorza in kleine blokjes. Schep de pasta all'arrabiata in een diep bord en werk af met de kaas.

Pasta all'arrabbiata met rokerige aubergine en scamorza