Instructies

4 personen

Arrabbiatasaus

1 scheutje arachideolie, 1 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 rode chilipeper
1

Laat een scheut olie heet worden in een pan. Pel de sjalot, snipper ze fijn en stoof ze aan in de olie. Pel de look en rasp hem erbij. Snipper de chilipeper fijn en laat meestoven.

TIP Fan van pikant? Voeg nog wat chiliflakes toe.
6 tomaten
2

Breng een pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten. Hou het water warm om later de pasta te koken.

1 blikje Tomatenpuree
3

Snijd de tomaten in kwartjes en doe de zaadlijsten in de blender. Stoof de stukken tomaat mee aan en voeg de tomatenpuree toe.

1 snuifje zout
4

Mix de zaadlijsten tot een jus en zeef ze bij de groenten. Kruid met een flinke snuif zout en laat de saus even pruttelen.

(Gerookte) aubergines

5

Laat de grillpan heet worden (of gebruik een open gasvuur).

1 aubergine
6

Prik de aubergine op een prikvork en blaker ze zwart aan alle kanten in het open vuur of in de grillpan. Na enkele minuten is de aubergine gaar

7

Laat de aubergine even afkoelen, halveer de groente en schraap het vruchtvlees van de schil met een lepel. De zwartgeblakerde schil van de aubergine gebruik je niet.

1 een flinke scheut arachideolie, 3 aubergine, zwarte peper, zout
8

Laat een scheut olie heet worden in een andere pan. Pel de overige aubergines, snijd grof en stoof ze aan in de olie. Kruid met peper en zout.

Afwerking

400 g rigatoni
9

Kook de pasta gaar in het gezouten water.

1 soeplepel kookwater
10

Schep de gare pasta bij de tomatensaus en schep er een lepel kookwater bij.

11

Meng de gerookte aubergine onder de pasta en de saus. Voeg de aubergineblokjes toe.

200 g scamorza
12

Snijd de scamorza in kleine blokjes. Schep de pasta all'arrabiata in een diep bord en werk af met de kaas.