dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta alla Norma (thumbnail)Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

25m
12
100%
19.9K
Recepten

Pasta alla Norma

Rigatoni met gebakken aubergine, tomatensaus en gezouten ricotta.
Pasta alla Norma (thumbnail)Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

25m
12
100%
19.9K
Recepten

Pasta alla Norma

Rigatoni met gebakken aubergine, tomatensaus en gezouten ricotta.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten12
Beoordeling100%
Aantal likes19.9K

Ingrediënten

4 personen
Rigatoni
400 g
Aubergine
2
Olijfolie
1 scheutje
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Sjalotten
2
Rode chilipeper
1
Look
2 teentjes
Kappertjes
2 el
Tomatenpuree
2 el
Tomatenblokjes
1 blikje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Oregano
Basilicum
1 enkele takjes
Ricotta salata
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g rigatoni
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
2 aubergine
3
Schil de aubergines, snijd ze in redelijk grote stukken en bak de stukken in de olie.
2 Sjalotten, 1 rode chilipeper
4
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel de look en snijd hem fijn. Snipper de chilipeper fijn. Doe alles bij de aubergine en laat het geheel even bakken.
2 el kappertjes, 2 el Tomatenpuree
5
Doe de kappertjes erbij, gevolgd door de tomatenpuree. Laat weer even bakken.
1 blikje Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenblokjes en een blik kookwater van de pasta toe. Breng de saus aan de kook.
1 scheutje Rode wijnazijn
7
Voeg nog een klein scheutje rodewijnazijn en een extra lepel kookwater van de pasta toe.
1 enkele takjes basilicum, oregano
8
Snipper de basilicum en verse oregano fijn. Meng de kruiden onder de saus.
9
Schep de gare pasta bij de tomatensaus en meng alles onder elkaar.
200 g Ricotta salata, 1 enkele takjes basilicum
10
Werk af met geraspte gezouten ricotta en wat extra basilicum.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

400 g rigatoni
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
2 aubergine
3
Schil de aubergines, snijd ze in redelijk grote stukken en bak de stukken in de olie.
2 Sjalotten, 1 rode chilipeper
4
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel de look en snijd hem fijn. Snipper de chilipeper fijn. Doe alles bij de aubergine en laat het geheel even bakken.
2 el kappertjes, 2 el Tomatenpuree
5
Doe de kappertjes erbij, gevolgd door de tomatenpuree. Laat weer even bakken.
1 blikje Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenblokjes en een blik kookwater van de pasta toe. Breng de saus aan de kook.
1 scheutje Rode wijnazijn
7
Voeg nog een klein scheutje rodewijnazijn en een extra lepel kookwater van de pasta toe.
1 enkele takjes basilicum, oregano
8
Snipper de basilicum en verse oregano fijn. Meng de kruiden onder de saus.
9
Schep de gare pasta bij de tomatensaus en meng alles onder elkaar.
200 g Ricotta salata, 1 enkele takjes basilicum
10
Werk af met geraspte gezouten ricotta en wat extra basilicum.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta alla Norma (thumbnail)Pasta alla Norma
4 personen
25m
Ingrediënten
Rigatoni
400 g
Aubergine
2
Olijfolie
1 scheutje
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Sjalotten
2
Rode chilipeper
1
Look
2 teentjes
Kappertjes
2 el
Tomatenpuree
2 el
Tomatenblokjes
1 blikje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Oregano
Basilicum
1 enkele takjes
Ricotta salata
200 g

Pasta alla Norma

Rigatoni met gebakken aubergine, tomatensaus en gezouten ricotta.
Instructies
400 g rigatoni
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
2 aubergine
3
Schil de aubergines, snijd ze in redelijk grote stukken en bak de stukken in de olie.
2 Sjalotten, 1 rode chilipeper
4
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel de look en snijd hem fijn. Snipper de chilipeper fijn. Doe alles bij de aubergine en laat het geheel even bakken.
2 el kappertjes, 2 el Tomatenpuree
5
Doe de kappertjes erbij, gevolgd door de tomatenpuree. Laat weer even bakken.
1 blikje Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenblokjes en een blik kookwater van de pasta toe. Breng de saus aan de kook.
1 scheutje Rode wijnazijn
7
Voeg nog een klein scheutje rodewijnazijn en een extra lepel kookwater van de pasta toe.
1 enkele takjes basilicum, oregano
8
Snipper de basilicum en verse oregano fijn. Meng de kruiden onder de saus.
9
Schep de gare pasta bij de tomatensaus en meng alles onder elkaar.
200 g Ricotta salata, 1 enkele takjes basilicum
10
Werk af met geraspte gezouten ricotta en wat extra basilicum.