Instructies

4 personen
400 g rigatoni
1

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.

1 scheutje olijfolie
2

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.

2 aubergine
3

Schil de aubergines, snijd ze in redelijk grote stukken en bak de stukken in de olie.

2 Sjalotten, 1 rode chilipeper
4

Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel de look en snijd hem fijn. Snipper de chilipeper fijn. Doe alles bij de aubergine en laat het geheel even bakken.

2 el kappertjes, 2 el Tomatenpuree
5

Doe de kappertjes erbij, gevolgd door de tomatenpuree. Laat weer even bakken.

1 blikje Tomatenblokjes
6

Voeg de tomatenblokjes en een blik kookwater van de pasta toe. Breng de saus aan de kook.

1 scheutje Rode wijnazijn
7

Voeg nog een klein scheutje rodewijnazijn en een extra lepel kookwater van de pasta toe.

1 enkele takjes basilicum, oregano
8

Snipper de basilicum en verse oregano fijn. Meng de kruiden onder de saus.

9

Schep de gare pasta bij de tomatensaus en meng alles onder elkaar.

200 g Ricotta salata, 1 enkele takjes basilicum
10

Werk af met geraspte gezouten ricotta en wat extra basilicum.