Instructies
4 personen
400 g rigatoni
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
2 aubergine
3
Schil de aubergines, snijd ze in redelijk grote stukken en bak de stukken in de olie.
2 Sjalotten, 1 rode chilipeper
4
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel de look en snijd hem fijn. Snipper de chilipeper fijn. Doe alles bij de aubergine en laat het geheel even bakken.
2 el kappertjes, 2 el Tomatenpuree
5
Doe de kappertjes erbij, gevolgd door de tomatenpuree. Laat weer even bakken.
1 blikje Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenblokjes en een blik kookwater van de pasta toe. Breng de saus aan de kook.
1 scheutje Rode wijnazijn
7
Voeg nog een klein scheutje rodewijnazijn en een extra lepel kookwater van de pasta toe.
1 enkele takjes basilicum, oregano
8
Snipper de basilicum en verse oregano fijn. Meng de kruiden onder de saus.
9
Schep de gare pasta bij de tomatensaus en meng alles onder elkaar.
200 g Ricotta salata, 1 enkele takjes basilicum
10