Parelcouscous met rode biet, courgette en feta
Jeroen vult uitgeholde courgetten met een groene risotto van parelcouscous. Het geheel wordt afgewerkt met feta en rode biet voor een smakelijk en kleurrijk eindresultaat.
Parelcouscous met rode biet, courgette en feta
Jeroen vult uitgeholde courgetten met een groene risotto van parelcouscous. Het geheel wordt afgewerkt met feta en rode biet voor een smakelijk en kleurrijk eindresultaat.
Ingrediënten
4 personen
Courgette
1
Olijfolie
4 scheutjes
Peper
Zout
Rozemarijn
Tijm
Waterkers
150 g
Platte peterselie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Parelcouscous
200 g
Boter
50 g
Pecorino
100 g
Rode bietenvoorgekookt
1 pakje
Azijn
1 scheutje
Feta
100 g
Bicky-uitjes
1 een flinke eetlepel
Benodigdheden
Waterkoker, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
1 courgette
2
Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd vervolgens een dun plakje weg van de onderkant van de courgette zodat deze niet kan omrollen (zie video).
3
Hol de courgette uit met een parisiennelepel. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart voor straks.
1 scheutje olijfolie
4
Besprenkel de courgette met olijfolie. Grill de courgette langs beide kanten in een hete grillpan.
peper, zout, rozemarijn, tijm
5
Kruid vervolgens met peper, zout, rozemarijn en tijm. Plaats in de courgette in de oven.
zout
6
Breng een steelpan met kokend water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
150 g Waterkers, platte peterselie
7
Snijd de waterkers en de peterselie fijn. Voeg bij het kokend water.
1 scheutje olijfolie
8
Zet een pot met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Pel de sjalot en de look, snijd ze in blokjes en stoof ze aan. Voeg vervolgens ook het vruchtvlees van de courgette toe aan de stoofpot.
200 g parelcouscous, 50 g boter, 100 g pecorino, peper, zout
10
Schep de kruiden uit het kokend water in de blender en pureer fijn. Plaats de zakjes parelcouscous in het overgebleven kokend water en kook gaar zoals omschreven op de verpakking. Voeg de parelcouscous bij het stoofpotje. Giet de kruidenpulp erbij. Laat verder aanstoven. Voeg de boter, de pecorino, zout en peper toe.
1 Sjalotten, 1 pakje Rode bieten, peper, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn
11
Snijd de sjalot en de rode biet fijn. Voeg samen in een kom met peper, olijfolie en een kleine scheut azijn.
12
Haal de courgette uit de oven.
100 g feta, 1 een flinke eetlepel Bicky-uitjes, 1 scheutje olijfolie
13
Vul de courgette op met de parelcouscous. Voeg de rode biet toe en kruimel de feta erover. Sprenkel wat olijfolie en bicky-uitjes over het geheel.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
1 courgette
2
Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd vervolgens een dun plakje weg van de onderkant van de courgette zodat deze niet kan omrollen (zie video).
3
Hol de courgette uit met een parisiennelepel. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart voor straks.
1 scheutje olijfolie
4
Besprenkel de courgette met olijfolie. Grill de courgette langs beide kanten in een hete grillpan.
peper, zout, rozemarijn, tijm
5
Kruid vervolgens met peper, zout, rozemarijn en tijm. Plaats in de courgette in de oven.
zout
6
Breng een steelpan met kokend water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
150 g Waterkers, platte peterselie
7
Snijd de waterkers en de peterselie fijn. Voeg bij het kokend water.
1 scheutje olijfolie
8
Zet een pot met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Pel de sjalot en de look, snijd ze in blokjes en stoof ze aan. Voeg vervolgens ook het vruchtvlees van de courgette toe aan de stoofpot.
200 g parelcouscous, 50 g boter, 100 g pecorino, peper, zout
10
Schep de kruiden uit het kokend water in de blender en pureer fijn. Plaats de zakjes parelcouscous in het overgebleven kokend water en kook gaar zoals omschreven op de verpakking. Voeg de parelcouscous bij het stoofpotje. Giet de kruidenpulp erbij. Laat verder aanstoven. Voeg de boter, de pecorino, zout en peper toe.
1 Sjalotten, 1 pakje Rode bieten, peper, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn
11
Snijd de sjalot en de rode biet fijn. Voeg samen in een kom met peper, olijfolie en een kleine scheut azijn.
12
Haal de courgette uit de oven.
100 g feta, 1 een flinke eetlepel Bicky-uitjes, 1 scheutje olijfolie
13
Vul de courgette op met de parelcouscous. Voeg de rode biet toe en kruimel de feta erover. Sprenkel wat olijfolie en bicky-uitjes over het geheel.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Courgette
1
Olijfolie
4 scheutjes
Peper
Zout
Rozemarijn
Tijm
Waterkers
150 g
Platte peterselie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Parelcouscous
200 g
Boter
50 g
Pecorino
100 g
Rode bietenvoorgekookt
1 pakje
Azijn
1 scheutje
Feta
100 g
Bicky-uitjes
1 een flinke eetlepel
Parelcouscous met rode biet, courgette en feta
Jeroen vult uitgeholde courgetten met een groene risotto van parelcouscous. Het geheel wordt afgewerkt met feta en rode biet voor een smakelijk en kleurrijk eindresultaat.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
1 courgette
2
Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd vervolgens een dun plakje weg van de onderkant van de courgette zodat deze niet kan omrollen (zie video).
3
Hol de courgette uit met een parisiennelepel. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart voor straks.
1 scheutje olijfolie
4
Besprenkel de courgette met olijfolie. Grill de courgette langs beide kanten in een hete grillpan.
peper, zout, rozemarijn, tijm
5
Kruid vervolgens met peper, zout, rozemarijn en tijm. Plaats in de courgette in de oven.
zout
6
Breng een steelpan met kokend water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
150 g Waterkers, platte peterselie
7
Snijd de waterkers en de peterselie fijn. Voeg bij het kokend water.
1 scheutje olijfolie
8
Zet een pot met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Pel de sjalot en de look, snijd ze in blokjes en stoof ze aan. Voeg vervolgens ook het vruchtvlees van de courgette toe aan de stoofpot.
200 g parelcouscous, 50 g boter, 100 g pecorino, peper, zout
10
Schep de kruiden uit het kokend water in de blender en pureer fijn. Plaats de zakjes parelcouscous in het overgebleven kokend water en kook gaar zoals omschreven op de verpakking. Voeg de parelcouscous bij het stoofpotje. Giet de kruidenpulp erbij. Laat verder aanstoven. Voeg de boter, de pecorino, zout en peper toe.
1 Sjalotten, 1 pakje Rode bieten, peper, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn
11
Snijd de sjalot en de rode biet fijn. Voeg samen in een kom met peper, olijfolie en een kleine scheut azijn.
12
Haal de courgette uit de oven.
100 g feta, 1 een flinke eetlepel Bicky-uitjes, 1 scheutje olijfolie
13
Vul de courgette op met de parelcouscous. Voeg de rode biet toe en kruimel de feta erover. Sprenkel wat olijfolie en bicky-uitjes over het geheel.