Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

1 courgette
2

Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd vervolgens een dun plakje weg van de onderkant van de courgette zodat deze niet kan omrollen (zie video).

3

Hol de courgette uit met een parisiennelepel. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart voor straks.

1 scheutje olijfolie
4

Besprenkel de courgette met olijfolie. Grill de courgette langs beide kanten in een hete grillpan.

peper, zout, rozemarijn, tijm
5

Kruid vervolgens met peper, zout, rozemarijn en tijm. Plaats in de courgette in de oven.

zout
6

Breng een steelpan met kokend water aan de kook en voeg een snuif zout toe.

150 g Waterkers, platte peterselie
7

Snijd de waterkers en de peterselie fijn. Voeg bij het kokend water.

1 scheutje olijfolie
8

Zet een pot met een flinke scheut olijfolie op het vuur.

1 Sjalotten, 1 teentje Look
9

Pel de sjalot en de look, snijd ze in blokjes en stoof ze aan. Voeg vervolgens ook het vruchtvlees van de courgette toe aan de stoofpot.

200 g parelcouscous, 50 g boter, 100 g pecorino, peper, zout
10

Schep de kruiden uit het kokend water in de blender en pureer fijn. Plaats de zakjes parelcouscous in het overgebleven kokend water en kook gaar zoals omschreven op de verpakking. Voeg de parelcouscous bij het stoofpotje. Giet de kruidenpulp erbij. Laat verder aanstoven. Voeg de boter, de pecorino, zout en peper toe.

1 Sjalotten, 1 pakje Rode bieten, peper, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn
11

Snijd de sjalot en de rode biet fijn. Voeg samen in een kom met peper, olijfolie en een kleine scheut azijn.

12

Haal de courgette uit de oven.

100 g feta, 1 een flinke eetlepel Bicky-uitjes, 1 scheutje olijfolie
13

Vul de courgette op met de parelcouscous. Voeg de rode biet toe en kruimel de feta erover. Sprenkel wat olijfolie en bicky-uitjes over het geheel.