dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto (thumbnail)Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto

Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto

2u 40m
18
-
6K
Recepten

Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto

Achter iedere soep schuilt een eenvoudig recept. Soep is makkelijk te verdelen in porties om in te vriezen en er nog maanden later van te genieten. Met deze mindset maakt Jeroen een hartverwarmende paprikasoep met een gerookt hammetje en een frisse pesto van peterselie.
Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto (thumbnail)Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto

Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto

2u 40m
18
-
6K
Recepten

Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto

Achter iedere soep schuilt een eenvoudig recept. Soep is makkelijk te verdelen in porties om in te vriezen en er nog maanden later van te genieten. Met deze mindset maakt Jeroen een hartverwarmende paprikasoep met een gerookt hammetje en een frisse pesto van peterselie.
Type gerechtSoep
Totale tijd2u 40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes6K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
Olijfolie
1 flinke scheut
Ajuinen
3
Wortels
5
Selder
1 bosje
Rode paprika's
3
Look
4 teentjes
Varkenshammetje
1
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Witte peper
1 flinke snuif
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Platte peterselie
1 bosje
Pijnboompitten
2 el
Parmezaanse kaas
50 g
Citroenen
0,25
Peper
Zout

Benodigdheden

Een ruime casserole of kookpot, een blender of mixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 een flinke scheut olijfolie, 3 ajuinen
1
Zet een ruime casserole met flink wat olijfolie op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 Wortels
2
Schil de wortels, snijd ze grof en stoof ze mee aan in de olie.
1 bosje selder
3
Spoel enkele stengels selder onder water, snijd ook deze grof en laat meestoven.
3 rode paprika's, 3 teentjes Look
4
Snijd ook de paprika’s en de teentjes look grof, en laat de groenten meestoven in de casserole.
1 varkenshammetje
5
Leg er het hammetje in en bevochtig het geheel met water. Zorg dat alles onder water staat.
1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif witte peper, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
6
Breng de soep op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Laat de soep ongeveer 2 uur garen op een zacht vuur.
1 bosje platte peterselie
7
Snijd de blaadjes van de bussel platte peterselie fijn en bewaar ze in een kommetje. Voeg de stengels toe aan de soep.
2 el pijnboompitten, olijfolie
8
Rooster enkele pijnboompitten in een pannetje met een likje olijfolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 teentje Look
9
Snijd het teentje look fijn en voeg toe aan de fijngesnipperde peterselieblaadjes. Dit vormt de basis van de pesto.
50 g Parmezaanse kaas
10
Snijd de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten fijn en voeg ze toe aan de basis van de pesto.
1 flinke scheut olijfolie, 0,25 citroenen, peper, zout
11
Doe er de olijfolie bij en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Meng alles grondig onder elkaar tot een pesto.
12
Haal het hammetje en de bouquet garni uit de soep en mix ze fijn.
13
Pluk het vlees van het hammetje.
14
Schik wat stukjes vlees in een kom, giet er de soep over en werk af met een likje pesto.
1
Zet een ruime casserole met flink wat olijfolie op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
2
Schil de wortels, snijd ze grof en stoof ze mee aan in de olie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1 een flinke scheut olijfolie, 3 ajuinen
1
Zet een ruime casserole met flink wat olijfolie op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 Wortels
2
Schil de wortels, snijd ze grof en stoof ze mee aan in de olie.
1 bosje selder
3
Spoel enkele stengels selder onder water, snijd ook deze grof en laat meestoven.
3 rode paprika's, 3 teentjes Look
4
Snijd ook de paprika’s en de teentjes look grof, en laat de groenten meestoven in de casserole.
1 varkenshammetje
5
Leg er het hammetje in en bevochtig het geheel met water. Zorg dat alles onder water staat.
1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif witte peper, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
6
Breng de soep op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Laat de soep ongeveer 2 uur garen op een zacht vuur.
1 bosje platte peterselie
7
Snijd de blaadjes van de bussel platte peterselie fijn en bewaar ze in een kommetje. Voeg de stengels toe aan de soep.
2 el pijnboompitten, olijfolie
8
Rooster enkele pijnboompitten in een pannetje met een likje olijfolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 teentje Look
9
Snijd het teentje look fijn en voeg toe aan de fijngesnipperde peterselieblaadjes. Dit vormt de basis van de pesto.
50 g Parmezaanse kaas
10
Snijd de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten fijn en voeg ze toe aan de basis van de pesto.
1 flinke scheut olijfolie, 0,25 citroenen, peper, zout
11
Doe er de olijfolie bij en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Meng alles grondig onder elkaar tot een pesto.
12
Haal het hammetje en de bouquet garni uit de soep en mix ze fijn.
13
Pluk het vlees van het hammetje.
14
Schik wat stukjes vlees in een kom, giet er de soep over en werk af met een likje pesto.
1
Zet een ruime casserole met flink wat olijfolie op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
2
Schil de wortels, snijd ze grof en stoof ze mee aan in de olie.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto (thumbnail)Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
Olijfolie
1 flinke scheut
Ajuinen
3
Wortels
5
Selder
1 bosje
Rode paprika's
3
Look
4 teentjes
Varkenshammetje
1
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Witte peper
1 flinke snuif
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Platte peterselie
1 bosje
Pijnboompitten
2 el
Parmezaanse kaas
50 g
Citroenen
0,25
Peper
Zout

Paprikasoep met gerookt hammetje en peterseliepesto

Achter iedere soep schuilt een eenvoudig recept. Soep is makkelijk te verdelen in porties om in te vriezen en er nog maanden later van te genieten. Met deze mindset maakt Jeroen een hartverwarmende paprikasoep met een gerookt hammetje en een frisse pesto van peterselie.
Instructies
1 een flinke scheut olijfolie, 3 ajuinen
1
Zet een ruime casserole met flink wat olijfolie op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 Wortels
2
Schil de wortels, snijd ze grof en stoof ze mee aan in de olie.
1 bosje selder
3
Spoel enkele stengels selder onder water, snijd ook deze grof en laat meestoven.
3 rode paprika's, 3 teentjes Look
4
Snijd ook de paprika’s en de teentjes look grof, en laat de groenten meestoven in de casserole.
1 varkenshammetje
5
Leg er het hammetje in en bevochtig het geheel met water. Zorg dat alles onder water staat.
1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif witte peper, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
6
Breng de soep op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Laat de soep ongeveer 2 uur garen op een zacht vuur.
1 bosje platte peterselie
7
Snijd de blaadjes van de bussel platte peterselie fijn en bewaar ze in een kommetje. Voeg de stengels toe aan de soep.
2 el pijnboompitten, olijfolie
8
Rooster enkele pijnboompitten in een pannetje met een likje olijfolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 teentje Look
9
Snijd het teentje look fijn en voeg toe aan de fijngesnipperde peterselieblaadjes. Dit vormt de basis van de pesto.
50 g Parmezaanse kaas
10
Snijd de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten fijn en voeg ze toe aan de basis van de pesto.
1 flinke scheut olijfolie, 0,25 citroenen, peper, zout
11
Doe er de olijfolie bij en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Meng alles grondig onder elkaar tot een pesto.
12
Haal het hammetje en de bouquet garni uit de soep en mix ze fijn.
13
Pluk het vlees van het hammetje.
14
Schik wat stukjes vlees in een kom, giet er de soep over en werk af met een likje pesto.