Instructies
4 personen
1 een flinke scheut olijfolie, 3 ajuinen
1
Zet een ruime casserole met flink wat olijfolie op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 Wortels
2
Schil de wortels, snijd ze grof en stoof ze mee aan in de olie.
1 bosje selder
3
Spoel enkele stengels selder onder water, snijd ook deze grof en laat meestoven.
3 rode paprika's, 3 teentjes Look
4
Snijd ook de paprika’s en de teentjes look grof, en laat de groenten meestoven in de casserole.
1 varkenshammetje
5
Leg er het hammetje in en bevochtig het geheel met water. Zorg dat alles onder water staat.
1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif witte peper, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
6
Breng de soep op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Laat de soep ongeveer 2 uur garen op een zacht vuur.
1 bosje platte peterselie
7
Snijd de blaadjes van de bussel platte peterselie fijn en bewaar ze in een kommetje. Voeg de stengels toe aan de soep.
2 el pijnboompitten, olijfolie
8
Rooster enkele pijnboompitten in een pannetje met een likje olijfolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 teentje Look
9
Snijd het teentje look fijn en voeg toe aan de fijngesnipperde peterselieblaadjes. Dit vormt de basis van de pesto.
50 g Parmezaanse kaas
10
Snijd de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten fijn en voeg ze toe aan de basis van de pesto.
1 flinke scheut olijfolie, 0,25 citroenen, peper, zout
11
Doe er de olijfolie bij en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Meng alles grondig onder elkaar tot een pesto.
12
Haal het hammetje en de bouquet garni uit de soep en mix ze fijn.
13
Pluk het vlees van het hammetje.
14