
Met deze mezze heb je een tafel vol lekkernijen: pittige gehaktballetjes, een salade van puntpaprika, hummus, baba ganoush en nog wat geroosterde groenten. Voor ieder wat wils.
Ingrediënten
- 500 g gemengd gehakt
- een toefje harissa
- ras-el-hanout
- knoflookpoeder
- peper
- zout
- 3 puntpaprika
- 0.5 bussel platte peterselie
- 400 g fetakaas
- 1 citroen
- enkele takjes oregano
- 2 aubergine
- 4 tenen knoflook
- enkele takjes tijm
- 3 eetlepel Tahin
- 1 blik kikkererwten
- 2 eetlepel zure room
- knoflookpoeder
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- cayennepoeder
- 1 zoete aardappel
- 0.5 courgette
- Provençaalse kruiden
- olijfolie
- 4 pitabroodje
Benodigdheden
- een barbecue
- een hakmolen met S-vormig mes of een blender
Bereiding
Verwarm de barbecue.
Gehaktballetjes
Meng het gehakt met een toef harissa en kruid met ras-el-hanout, knoflookpoeder, peper en zout.
Rol kleine balletjes.
Grill de balletjes op de barbecue.
Paprikasalade
Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in fijne repen.
Snipper de peterselie.
Snijd de feta in blokjes.
Meng de puntpaprika’s met de peterselie en de feta. Pers er wat citroen bij uit.
Rits de blaadjes van de takjes oregano en snipper ze fijn.
Schep alles door elkaar en kruid met peper en zout.
Baba ganoush
Snijd de aubergines in de lengte in twee. Pel de knoflook en duw de tenen in het vruchtvlees. Kruid met peper en zout.
Grill de aubergines op de barbecue tot ze helemaal zacht zijn.
Laat afkoelen.
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften en hak het samen met de knoflook fijn.
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak ze wat fijner.
Doe de tijm, een beetje citroensap en tahin bij de auberginemoes. Kruid met peper en zout.
Hummus
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
Doe ze in de blender met een snuif komijn, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en zout. Voeg er de tahin, een scheut olijfolie, wat citroensap en de zure room aan toe.
Mix tot hummus.
Afwerken en serveren
Snijd de zoete aardappel en de courgette in fijne plakken zonder ze te schillen.
Kruid ze met Provençaalse kruiden, peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
Serveer het geroosterde brood met de geroosterde groenten, de gehaktballetjes, baba ganoush, paprikasalade en hummus.