Pannenkoeken met banketbakkersroom en warme chocoladesaus

Een mikado is voor Jeroen een pannenkoek gevuld met crème patissière en afgewerkt met chocoladesaus. De versie met vanille-ijs, is de snelle oplossing en volgens Jeroen nèt iets minder lekker…

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 1 vanillestok
  • 4 eierdooier
  • 100 g kristalsuiker
  • 25 g puddingpoeder
  • 2 ei
  • 5 dl melk
  • 200 g bloem
  • zout
  • 40 g boter
  • 1 dopje vanille-extract
  • 1 dl melk
  • 200 g donkere chocolade
  • een klontje boter

Benodigdheden

  • een keukenmachine met klopper
  • een elektrische staafmixer
  • een pannenkoekenpan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De banketbakkersroom

Giet de melk in een steelpan en warm ze op.

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.

Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.

Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.

Doe de banketbakkersroom in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan tot op de pudding zodat er geen vel op komt.

De pannenkoeken

Klop de eieren los met de melk.

Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe. Smelt de boter en doe ze bij het beslag. Mix met de staafmixer tot een glad beslag.

Doe er eventueel een dopje vanille-extract bij.

De chocoladesaus

Verwarm de melk. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in de melk.

Roer er een klontje boter door zodat de saus mooi blinkt.

Afwerken en serveren

Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan.

Bak dunne pannenkoeken (flensjes) van het beslag.

Schep banketbakkersroom op de pannenkoeken en vouw ze in vier. Giet er warme chocoladesaus over.

Pannenkoeken met banketbakkersroom en warme chocoladesaus