Instructies
4 personen
De banketbakkersroom
0,5 l melk
1
Giet de melk in een steelpan en warm ze op.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 25 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
4
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.
5
Doe de banketbakkersroom in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan tot op de pudding zodat er geen vel op komt.
De pannenkoeken
2 eieren, 0,5 l melk
6
Klop de eieren los met de melk.
200 g bloem, zout, 40 g boter
7
Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe. Smelt de boter en doe ze bij het beslag. Mix met de staafmixer tot een glad beslag.
1 dopje vanille-extract
8
Doe er eventueel een dopje vanille-extract bij.
De chocoladesaus
0,1 l melk, 200 g donkere chocolade
9
Verwarm de melk. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in de melk.
1 een klontje boter
10
Roer er een klontje boter door zodat de saus mooi blinkt.
Afwerken en serveren
11
Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan.
Ad door Albert Heijn

Nog geen pannenkoeken pan in huis? Spaar nu bij Albert Heijn voor de nieuwe pannen & potten van Dagelijkse kost!
12
Bak dunne pannenkoeken (flensjes) van het beslag.
13