Panna cotta van witte chocolade met aardbeien en crunch

De Italiaanse ‘panna cotta’ of ‘gekookte room’ is een dessert dat eenvoudig te bereiden is, en tegelijk presenteert het als een bordje luxe. Jeroen verwerkt er witte chocolade in.

De verse aardbeien zorgen voor een knalrode zomerse smaak en pistachenootjes met kruimels van oma’s favoriete boterwafeltjes maken het dessert tegelijk ook krokant. Alles samen staat garant voor een bordje puur genot.

Ingrediënten

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl room
  • 150 g witte chocolade
  • 3 blaadje gelatine
  • 250 g aardbeien
  • 6 natuurboterwafeltje
  • 6 eetlepel pistachenoten

Benodigdheden

  • vormpjes of glazen voor panna cotta

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Panna cotta van witte chocolade en pistache met aardbeien

Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.

Schenk de juiste hoeveelheid room en melk in een pan en breng het mengsel rustig aan de kook.

Breek de witte chocolade in stukjes en doe ze in het melk-roommengsel. Roer zorgvuldig met de garde tot de chocolade opgelost is.

Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room met melk en chocolade. Het mengsel hoeft niet te koken!

Giet het hete mengsel voor panna cotta in een maatbeker

Klassieke panna cottavormpjes zijn potjes van licht metaal. Zet ze op een schaaltje en verdeel er de gekookte room in.

Verhuis de schaal naar de koelkast. Geef het roomdessert 3 tot 4 uur de tijd om op te stijven.

Spoel de aardbeien kort in water en verwijder dan pas het groene kroontje. Snij de vruchten in gelijke kleine stukjes.

Verbrokkel de krokante boterwafeltjes.

Hak de (ongezouten) pistachenoten in stukjes en meng ze met de koekjeskruimels.

Dompel de koude opgesteven potjes met panna cotta kort in heet water. Laat elke portie dessert vervolgens op een bord glijden.

Schep stukjes aardbei over en rond het torentje panna cotta en strooi er wat mix van koekjes met pistachenoot over.

Serveer meteen.

Panna cotta van witte chocolade met aardbeien en crunch