Instructies

4 personen

Panna cotta van witte chocolade en pistache met aardbeien

2 dl melk, 2 dl Room, 150 g witte chocolade, 3 blaadje gelatine, 250 g aardbeien, 6 natuurboterwafeltjes, 6 el pistachenoten
1

Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.

2

Schenk de juiste hoeveelheid room en melk in een pan en breng het mengsel rustig aan de kook.

3

Breek de witte chocolade in stukjes en doe ze in het melk-roommengsel. Roer zorgvuldig met de garde tot de chocolade opgelost is.

4

Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room met melk en chocolade. Het mengsel hoeft niet te koken!

5

Giet het hete mengsel voor panna cotta in een maatbeker

6

Klassieke panna cottavormpjes zijn potjes van licht metaal. Zet ze op een schaaltje en verdeel er de gekookte room in.

7

Verhuis de schaal naar de koelkast. Geef het roomdessert 3 tot 4 uur de tijd om op te stijven.

8

Spoel de aardbeien kort in water en verwijder dan pas het groene kroontje. Snij de vruchten in gelijke kleine stukjes.

9

Verkruimel de krokante boterwafels.

10

Hak de (ongezouten) pistachenoten in stukjes en meng ze met de koekjeskruimels.

11

Dompel de koude opgesteven potjes met panna cotta kort in heet water. Laat elke portie dessert vervolgens op een bord glijden.

12

Schep stukjes aardbei over en rond het torentje panna cotta en strooi er wat mix van koekjes met pistachenoot over.

13

Serveer meteen.