Paella met varkensvlees, gerookt spek en boschampignons
Paella met varkensvlees, gerookt spek en boschampignons
Een winterse versie van de paella met stukken spiering, gerookt spek, boschampignons, stukjes pompoen en raap.
Paella met varkensvlees, gerookt spek en boschampignons
Paella met varkensvlees, gerookt spek en boschampignons
Een winterse versie van de paella met stukken spiering, gerookt spek, boschampignons, stukjes pompoen en raap.
Ingrediënten
4 personen
Spieringzonder been
400 g
Gerookt spekdik gesneden
300 g
Uien
3
Look
4 teentjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Gedroogde boschampignons
40 g
Kokend water
0,6 l
Paellarijst
300 g
Rozemarijn
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Boterrapen
2
Pompoenen
200 g
Truffelpasta
2 tl
Peterselie
1 takje
Citroenin partjes
1
Benodigdheden
Zeef, plastic folie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g spiering (zonder been), 300 g gerookt spek (dik gesneden)
1
Snij het vlees en het spek in stukken.
2
Bak het vlees, kruid met peper en zout en voeg er het spek aan toe.
40 g gedroogde boschampignons, 0,6 l Kokend water
3
Giet kokend water op de gedroogde champignons en laat ze weken.
3 uien
4
Snij de uien in blokjes.
5
Schep het vlees uit de pan en stoof de uien aan.
4 teentjes Look
6
Plet de look en voeg hem toe.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano
7
Kruid de uien en de look met gerookt paprikapoeder en gedroogde oregano.
300 g paellarijst
8
Voeg de rijst toe, roer, laat even bakken en voeg het vlees toe.
9
Doe ¾ van de bouillon van geweekte champignons door een zeef op de rijst en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook.
tijm, 3 blaadjes laurier, rozemarijn
10
Voeg tijm, laurier en rozemarijn toe.
2 boterrapen, 200 g pompoenen
11
Snij de rapen en de pompoen in blokjes en leg ze op de paella.
12
Dek af met folie en laat 25 minuten garen.
13
Snij de champignons in grote stukken, bak ze in boter en kruid met peper en zout.
1 takje peterselie
14
Snij de peterselie fijn.
2 tl Truffelpasta
15
Haal de folie van de paella en voeg de truffelpasta toe.
16
Meng de paella en haal de tijm, rozemarijn en laurier eruit.
17
Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
1 citroen (in partjes)
18
Leg de partjes citroen erbij.
1 takje peterselie
19
Werk af met de gebakken champignons en de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!400 g spiering (zonder been), 300 g gerookt spek (dik gesneden)
1
Snij het vlees en het spek in stukken.
2
Bak het vlees, kruid met peper en zout en voeg er het spek aan toe.
40 g gedroogde boschampignons, 0,6 l Kokend water
3
Giet kokend water op de gedroogde champignons en laat ze weken.
3 uien
4
Snij de uien in blokjes.
5
Schep het vlees uit de pan en stoof de uien aan.
4 teentjes Look
6
Plet de look en voeg hem toe.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano
7
Kruid de uien en de look met gerookt paprikapoeder en gedroogde oregano.
300 g paellarijst
8
Voeg de rijst toe, roer, laat even bakken en voeg het vlees toe.
9
Doe ¾ van de bouillon van geweekte champignons door een zeef op de rijst en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook.
tijm, 3 blaadjes laurier, rozemarijn
10
Voeg tijm, laurier en rozemarijn toe.
2 boterrapen, 200 g pompoenen
11
Snij de rapen en de pompoen in blokjes en leg ze op de paella.
12
Dek af met folie en laat 25 minuten garen.
13
Snij de champignons in grote stukken, bak ze in boter en kruid met peper en zout.
1 takje peterselie
14
Snij de peterselie fijn.
2 tl Truffelpasta
15
Haal de folie van de paella en voeg de truffelpasta toe.
16
Meng de paella en haal de tijm, rozemarijn en laurier eruit.
17
Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
1 citroen (in partjes)
18
Leg de partjes citroen erbij.
1 takje peterselie
19
Werk af met de gebakken champignons en de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Spieringzonder been
400 g
Gerookt spekdik gesneden
300 g
Uien
3
Look
4 teentjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Gedroogde boschampignons
40 g
Kokend water
0,6 l
Paellarijst
300 g
Rozemarijn
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Boterrapen
2
Pompoenen
200 g
Truffelpasta
2 tl
Peterselie
1 takje
Citroenin partjes
1
Paella met varkensvlees, gerookt spek en boschampignons
Een winterse versie van de paella met stukken spiering, gerookt spek, boschampignons, stukjes pompoen en raap.Instructies
400 g spiering (zonder been), 300 g gerookt spek (dik gesneden)
1
Snij het vlees en het spek in stukken.
2
Bak het vlees, kruid met peper en zout en voeg er het spek aan toe.
40 g gedroogde boschampignons, 0,6 l Kokend water
3
Giet kokend water op de gedroogde champignons en laat ze weken.
3 uien
4
Snij de uien in blokjes.
5
Schep het vlees uit de pan en stoof de uien aan.
4 teentjes Look
6
Plet de look en voeg hem toe.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano
7
Kruid de uien en de look met gerookt paprikapoeder en gedroogde oregano.
300 g paellarijst
8
Voeg de rijst toe, roer, laat even bakken en voeg het vlees toe.
9
Doe ¾ van de bouillon van geweekte champignons door een zeef op de rijst en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook.
tijm, 3 blaadjes laurier, rozemarijn
10
Voeg tijm, laurier en rozemarijn toe.
2 boterrapen, 200 g pompoenen
11
Snij de rapen en de pompoen in blokjes en leg ze op de paella.
12
Dek af met folie en laat 25 minuten garen.
13
Snij de champignons in grote stukken, bak ze in boter en kruid met peper en zout.
1 takje peterselie
14
Snij de peterselie fijn.
2 tl Truffelpasta
15
Haal de folie van de paella en voeg de truffelpasta toe.
16
Meng de paella en haal de tijm, rozemarijn en laurier eruit.
17
Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
1 citroen (in partjes)
18
Leg de partjes citroen erbij.
1 takje peterselie
19
Werk af met de gebakken champignons en de peterselie.