Instructies

4 personen
400 g spiering (zonder been), 300 g gerookt spek (dik gesneden)
1

Snij het vlees en het spek in stukken.

2

Bak het vlees, kruid met peper en zout en voeg er het spek aan toe.

40 g gedroogde boschampignons, 0,6 l Kokend water
3

Giet kokend water op de gedroogde champignons en laat ze weken.

3 uien
4

Snij de uien in blokjes.

5

Schep het vlees uit de pan en stoof de uien aan.

4 teentjes Look
6

Plet de look en voeg hem toe.

1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano
7

Kruid de uien en de look met gerookt paprikapoeder en gedroogde oregano.

300 g paellarijst
8

Voeg de rijst toe, roer, laat even bakken en voeg het vlees toe.

9

Doe ¾ van de bouillon van geweekte champignons door een zeef op de rijst en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook.

tijm, 3 blaadjes laurier, rozemarijn
10

Voeg tijm, laurier en rozemarijn toe.

2 boterrapen, 200 g pompoenen
11

Snij de rapen en de pompoen in blokjes en leg ze op de paella.

12

Dek af met folie en laat 25 minuten garen.

13

Snij de champignons in grote stukken, bak ze in boter en kruid met peper en zout.

1 takje peterselie
14

Snij de peterselie fijn.

2 tl Truffelpasta
15

Haal de folie van de paella en voeg de truffelpasta toe.

16

Meng de paella en haal de tijm, rozemarijn en laurier eruit.

17

Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

1 citroen (in partjes)
18

Leg de partjes citroen erbij.

1 takje peterselie
19

Werk af met de gebakken champignons en de peterselie.