Paccheri met zalm en venkel
Paccheri met zalm en venkel
Paccheri is een pastasoort die afkomstig is uit Campania, bekend van de steden Amalfi en Napels. Het gaat om grote dikke buisjes, een soort grote penne. Daarbij komen er twee smaken die perfect samen passen: zalm en venkel. Een heerlijke en snelle pasta: wie zegt daar nu neen tegen?
Paccheri met zalm en venkel
Paccheri met zalm en venkel
Paccheri is een pastasoort die afkomstig is uit Campania, bekend van de steden Amalfi en Napels. Het gaat om grote dikke buisjes, een soort grote penne. Daarbij komen er twee smaken die perfect samen passen: zalm en venkel. Een heerlijke en snelle pasta: wie zegt daar nu neen tegen?
Ingrediënten
4 personen
Paccheri
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Venkel
1
Sjalotten
2
Tomatenpuree
1 el
Steranijs
1
Pastis
1 scheutje
Witte wijn
0,2 l
Chilipeper
0,5
Zwarte olijven
4 el
Look
2 teentjes
Ansjovisfilets
6
Zalm
600 g
Kerstomaten
2 bakje
Basilicum
Rucola
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g paccheri
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
1 scheutje olijfolie, 1 venkel, 2 Sjalotten, 1 el Tomatenpuree
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de venkel in repen en bak ze in de olie. Snijd de sjalotten grof en voeg ze toe aan de venkel. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meebakken.
1 Steranijs, 1 scheutje pastis
3
Voeg aan de gestoofde venkel een steranijsje toe en blus met een scheutje pastis. Laat even droogkoken.
0,2 l witte wijn, 0,5 chilipeper, 4 el Zwarte olijven, 2 teentjes Look, 6 ansjovisfilets
4
Blus met de witte wijn en een soeplepel kookvocht van de pasta en zet het vuur lager. Voeg nu nog enkele smaakmakers toe aan de saus: fijngesneden chilipeper, ontpitte olijven, geraspte look en fijngesneden ansjovis.
600 g zalm
5
Snijd de zalm in grote stukken. Laat wat olie heet worden in een andere pan, kruid de vis met peper en zout en bak de stukken goudbruin.
2 bakje kerstomaten
6
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe aan de saus.
7
Giet de pasta af en meng hem onder de saus.
basilicum, 1 bosje Rucola
8
Meng fijngesneden basilicum met wat rucola en voeg dit toe aan de saus. Meng nu alles goed onder elkaar.
9
Schep wat van de pasta op een bord en werk af met de blokjes zalm.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!400 g paccheri
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
1 scheutje olijfolie, 1 venkel, 2 Sjalotten, 1 el Tomatenpuree
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de venkel in repen en bak ze in de olie. Snijd de sjalotten grof en voeg ze toe aan de venkel. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meebakken.
1 Steranijs, 1 scheutje pastis
3
Voeg aan de gestoofde venkel een steranijsje toe en blus met een scheutje pastis. Laat even droogkoken.
0,2 l witte wijn, 0,5 chilipeper, 4 el Zwarte olijven, 2 teentjes Look, 6 ansjovisfilets
4
Blus met de witte wijn en een soeplepel kookvocht van de pasta en zet het vuur lager. Voeg nu nog enkele smaakmakers toe aan de saus: fijngesneden chilipeper, ontpitte olijven, geraspte look en fijngesneden ansjovis.
600 g zalm
5
Snijd de zalm in grote stukken. Laat wat olie heet worden in een andere pan, kruid de vis met peper en zout en bak de stukken goudbruin.
2 bakje kerstomaten
6
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe aan de saus.
7
Giet de pasta af en meng hem onder de saus.
basilicum, 1 bosje Rucola
8
Meng fijngesneden basilicum met wat rucola en voeg dit toe aan de saus. Meng nu alles goed onder elkaar.
9
Schep wat van de pasta op een bord en werk af met de blokjes zalm.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Paccheri
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Venkel
1
Sjalotten
2
Tomatenpuree
1 el
Steranijs
1
Pastis
1 scheutje
Witte wijn
0,2 l
Chilipeper
0,5
Zwarte olijven
4 el
Look
2 teentjes
Ansjovisfilets
6
Zalm
600 g
Kerstomaten
2 bakje
Basilicum
Rucola
1 bosje
Paccheri met zalm en venkel
Paccheri is een pastasoort die afkomstig is uit Campania, bekend van de steden Amalfi en Napels. Het gaat om grote dikke buisjes, een soort grote penne. Daarbij komen er twee smaken die perfect samen passen: zalm en venkel. Een heerlijke en snelle pasta: wie zegt daar nu neen tegen?Instructies
400 g paccheri
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
1 scheutje olijfolie, 1 venkel, 2 Sjalotten, 1 el Tomatenpuree
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de venkel in repen en bak ze in de olie. Snijd de sjalotten grof en voeg ze toe aan de venkel. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meebakken.
1 Steranijs, 1 scheutje pastis
3
Voeg aan de gestoofde venkel een steranijsje toe en blus met een scheutje pastis. Laat even droogkoken.
0,2 l witte wijn, 0,5 chilipeper, 4 el Zwarte olijven, 2 teentjes Look, 6 ansjovisfilets
4
Blus met de witte wijn en een soeplepel kookvocht van de pasta en zet het vuur lager. Voeg nu nog enkele smaakmakers toe aan de saus: fijngesneden chilipeper, ontpitte olijven, geraspte look en fijngesneden ansjovis.
600 g zalm
5
Snijd de zalm in grote stukken. Laat wat olie heet worden in een andere pan, kruid de vis met peper en zout en bak de stukken goudbruin.
2 bakje kerstomaten
6
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe aan de saus.
7
Giet de pasta af en meng hem onder de saus.
basilicum, 1 bosje Rucola
8
Meng fijngesneden basilicum met wat rucola en voeg dit toe aan de saus. Meng nu alles goed onder elkaar.
9
Schep wat van de pasta op een bord en werk af met de blokjes zalm.