Instructies

4 personen
400 g paccheri
1

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.

1 scheutje olijfolie, 1 venkel, 2 Sjalotten, 1 el Tomatenpuree
2

Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de venkel in repen en bak ze in de olie. Snijd de sjalotten grof en voeg ze toe aan de venkel. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meebakken.

1 Steranijs, 1 scheutje pastis
3

Voeg aan de gestoofde venkel een steranijsje toe en blus met een scheutje pastis. Laat even droogkoken.

0,2 l witte wijn, 0,5 chilipeper, 4 el Zwarte olijven, 2 teentjes Look, 6 ansjovisfilets
4

Blus met de witte wijn en een soeplepel kookvocht van de pasta en zet het vuur lager. Voeg nu nog enkele smaakmakers toe aan de saus: fijngesneden chilipeper, ontpitte olijven, geraspte look en fijngesneden ansjovis.

600 g zalm
5

Snijd de zalm in grote stukken. Laat wat olie heet worden in een andere pan, kruid de vis met peper en zout en bak de stukken goudbruin.

2 bakje kerstomaten
6

Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe aan de saus.

7

Giet de pasta af en meng hem onder de saus.

basilicum, 1 bosje Rucola
8

Meng fijngesneden basilicum met wat rucola en voeg dit toe aan de saus. Meng nu alles goed onder elkaar.

9

Schep wat van de pasta op een bord en werk af met de blokjes zalm.