Paccheri met tonijn, tomatencompote en gebakken courgette

Een snelle en eenvoudige pasta op basis van tomaten en tonijn uit blik. Met blokjes gebakken courgette erbij heb je in geen tijd een kindvriendelijke en gezonde pasta op tafel staan.

Ingrediënten

  • een scheut olijfolie
  • 100 g pijnboompitten
  • 2 courgette
  • peper
  • keukenzout
  • 6 tomaat
  • 2 sjalot
  • een scheut olijfolie
  • 2 teentje look
  • een scheut Engelse saus
  • een snuif chiliflakes
  • 400 g paccheri
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 400 g tonijn
  • een snuif gedroogde oregano
  • peper
  • keukenzout
  • enkele takjes peterselie

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • soeplepel

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook.

Zet een wokpan met een scheut olijfolie op het vuur en rooster er de
pijnboompitten goudbruin in.

Laat de pijnboompitten uitlekken op wat keukenpapier en laat een nieuwe scheut
olijfolie heet worden.

Was de courgettes, snij ze in blokjes en bak de blokjes in de hete olie. Kruid de
blokjes met peper en zout.

Snij de tomaten kruiselings in en dompel ze even in het kokende water zodat
het velletje daarna makkelijk loskomt. Pel de sjalotten en snij ze in reepjes.

Schep de gebakken courgetteblokjes uit de pan en hou ze even apart.

Stoof de reepjes sjalot in dezelfde pan als de courgette met een extra scheutje
olijfolie. Pel de look, hak hem fijn en voeg hem toe.

Spoel de tomaten onder koud water. Pel de tomaten, snij ze in vier en verwijder de
zaadlijsten. Snij de gepelde tomaten in stukjes en stoof ze mee aan met de
sjalotten en de look zodat het een tomatencompote wordt.

Voeg een flinke snuif zout, een scheut Engelse saus en een snuif chiliflakes toe aan
de tomatencompote.

Afwerking

Kook ondertussen de paccheri pasta gaar en schep de kappertjes in de
tomatencompote. Hou het pasta water nog even langs de kant.

Giet de tonijn door een zeef en schep de tonijn bij de tomatencompote, gevolgd
door de gebakken courgetteblokjes en een soeplepel pastawater.

Kruid met een snuif gedroogde oregano en schep de gare pasta erbij.

Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

Schep alles in een diep bord en serveer met wat gekleurde pijnboompitjes en
fijngesnipperde platte peterselie.

Paccheri met tonijn, tomatencompote en gebakken courgette