Zet een wokpan met een scheut olijfolie op het vuur en rooster er depijnboompitten goudbruin in.
1 scheutje olijfolie
3
Laat de pijnboompitten uitlekken op wat keukenpapier en laat een nieuwe scheutolijfolie heet worden.
2 courgettes, peper, zout
4
Was de courgettes, snij ze in blokjes en bak de blokjes in de hete olie. Kruid deblokjes met peper en zout.
6 tomaten, 2 Sjalotten
5
Snij de tomaten kruiselings in en dompel ze even in het kokende water zodathet velletje daarna makkelijk loskomt. Pel de sjalotten en snij ze in reepjes.
6
Schep de gebakken courgetteblokjes uit de pan en hou ze even apart.
1 scheutje olijfolie, 2 teentjes Look
7
Stoof de reepjes sjalot in dezelfde pan als de courgette met een extra scheutjeolijfolie. Pel de look, hak hem fijn en voeg hem toe.
8
Spoel de tomaten onder koud water. Pel de tomaten, snij ze in vier en verwijder dezaadlijsten. Snij de gepelde tomaten in stukjes en stoof ze mee aan met desjalotten en de look zodat het een tomatencompote wordt.