Instructies

4 personen

Bereiding

1

Breng een pot gezouten water aan de kook.

1 scheutje olijfolie, 100 g pijnboompitten
2

Zet een wokpan met een scheut olijfolie op het vuur en rooster er depijnboompitten goudbruin in.

1 scheutje olijfolie
3

Laat de pijnboompitten uitlekken op wat keukenpapier en laat een nieuwe scheutolijfolie heet worden.

2 courgettes, peper, zout
4

Was de courgettes, snij ze in blokjes en bak de blokjes in de hete olie. Kruid deblokjes met peper en zout.

6 tomaten, 2 Sjalotten
5

Snij de tomaten kruiselings in en dompel ze even in het kokende water zodathet velletje daarna makkelijk loskomt. Pel de sjalotten en snij ze in reepjes.

6

Schep de gebakken courgetteblokjes uit de pan en hou ze even apart.

1 scheutje olijfolie, 2 teentjes Look
7

Stoof de reepjes sjalot in dezelfde pan als de courgette met een extra scheutjeolijfolie. Pel de look, hak hem fijn en voeg hem toe.

8

Spoel de tomaten onder koud water. Pel de tomaten, snij ze in vier en verwijder dezaadlijsten. Snij de gepelde tomaten in stukjes en stoof ze mee aan met desjalotten en de look zodat het een tomatencompote wordt.

zout, 1 scheutje Engelse saus, 1 snuifje chiliflakes
9

Voeg een flinke snuif zout, een scheut Engelse saus en een snuif chiliflakes toe aande tomatencompote.

Afwerking

400 g paccheri, 1 el kappertjes
10

Kook ondertussen de paccheri pasta gaar en schep de kappertjes in detomatencompote. Hou het pasta water nog even langs de kant.

400 g tonijn
11

Giet de tonijn door een zeef en schep de tonijn bij de tomatencompote, gevolgddoor de gebakken courgetteblokjes en een soeplepel pastawater.

1 snuifje gedroogde oregano
12

Kruid met een snuif gedroogde oregano en schep de gare pasta erbij.

peper, zout
13

Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

peterselie
14

Schep alles in een diep bord en serveer met wat gekleurde pijnboompitjes enfijngesnipperde platte peterselie.