Paccheri met champignons
Paccheri met champignons
Buispasta met een saus van champignons en ricotta met gebakken champignons, pecorino en citroen.
Paccheri met champignons
Paccheri met champignons
Buispasta met een saus van champignons en ricotta met gebakken champignons, pecorino en citroen.
Ingrediënten
4 personen
Paccheri
400 g
Parijse champignons
1 bakje
Look
3 teentjes
Ui
1
Balsamico
1 scheutje
Ricotta
250 g
Pecorinogeraspte
50 g
Graanmosterd
2 el
Champignonsmengeling van oesterzwammen en minishiitake
400 g
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Pecorinoextra
100 g
Platte peterselie
0,25 bosjes
Citroenvoor de zestes
1
Oregano (vers)
Benodigdheden
Een mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bakje Parijse champignons
1
Snijd de Parijse champignons in kwartjes en bak ze in boter met een scheut olijfolie.
1 ui, 3 teentjes Look, 1 scheutje balsamico
2
Snipper de ui en de look fijn en laat ze meestoven. Kruid met peper en zout. Voeg er een scheutje balsamico aan toe.
400 g paccheri
3
Kook de pasta in gezouten water.
250 g ricotta, 50 g pecorino (geraspte), 2 el graanmosterd
4
Doe de champignons met de ricotta, de geraspte pecorino, de graanmosterd en een lepel kookwater van de pasta in de blender en mix alles fijn. Kruid met peper en zout.
400 g champignons (mengeling van oesterzwammen en minishiitake)
5
Bak de andere champignons in boter met een scheut olijfolie.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Snijd de sjalot en de look fijn en laat meestoven. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes platte peterselie, Oregano (vers)
7
Snipper de peterselie en oregano fijn. Hou de peterselie apart. Voeg de oregano toe aan de champignons en doe er de gare pasta bij.
8
Voeg ook wat kookwater van de pasta en de champignonsaus toe en meng alles. Kruid met extra peper.
1 citroen (voor de zestes), 100 g pecorino (extra)
9
Werk de pasta af met de peterselie, wat citroenzeste en geraspte pecorino.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 bakje Parijse champignons
1
Snijd de Parijse champignons in kwartjes en bak ze in boter met een scheut olijfolie.
1 ui, 3 teentjes Look, 1 scheutje balsamico
2
Snipper de ui en de look fijn en laat ze meestoven. Kruid met peper en zout. Voeg er een scheutje balsamico aan toe.
400 g paccheri
3
Kook de pasta in gezouten water.
250 g ricotta, 50 g pecorino (geraspte), 2 el graanmosterd
4
Doe de champignons met de ricotta, de geraspte pecorino, de graanmosterd en een lepel kookwater van de pasta in de blender en mix alles fijn. Kruid met peper en zout.
400 g champignons (mengeling van oesterzwammen en minishiitake)
5
Bak de andere champignons in boter met een scheut olijfolie.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Snijd de sjalot en de look fijn en laat meestoven. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes platte peterselie, Oregano (vers)
7
Snipper de peterselie en oregano fijn. Hou de peterselie apart. Voeg de oregano toe aan de champignons en doe er de gare pasta bij.
8
Voeg ook wat kookwater van de pasta en de champignonsaus toe en meng alles. Kruid met extra peper.
1 citroen (voor de zestes), 100 g pecorino (extra)
9
Werk de pasta af met de peterselie, wat citroenzeste en geraspte pecorino.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Paccheri
400 g
Parijse champignons
1 bakje
Look
3 teentjes
Ui
1
Balsamico
1 scheutje
Ricotta
250 g
Pecorinogeraspte
50 g
Graanmosterd
2 el
Champignonsmengeling van oesterzwammen en minishiitake
400 g
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Pecorinoextra
100 g
Platte peterselie
0,25 bosjes
Citroenvoor de zestes
1
Oregano (vers)
Paccheri met champignons
Buispasta met een saus van champignons en ricotta met gebakken champignons, pecorino en citroen.Instructies
1 bakje Parijse champignons
1
Snijd de Parijse champignons in kwartjes en bak ze in boter met een scheut olijfolie.
1 ui, 3 teentjes Look, 1 scheutje balsamico
2
Snipper de ui en de look fijn en laat ze meestoven. Kruid met peper en zout. Voeg er een scheutje balsamico aan toe.
400 g paccheri
3
Kook de pasta in gezouten water.
250 g ricotta, 50 g pecorino (geraspte), 2 el graanmosterd
4
Doe de champignons met de ricotta, de geraspte pecorino, de graanmosterd en een lepel kookwater van de pasta in de blender en mix alles fijn. Kruid met peper en zout.
400 g champignons (mengeling van oesterzwammen en minishiitake)
5
Bak de andere champignons in boter met een scheut olijfolie.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Snijd de sjalot en de look fijn en laat meestoven. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes platte peterselie, Oregano (vers)
7
Snipper de peterselie en oregano fijn. Hou de peterselie apart. Voeg de oregano toe aan de champignons en doe er de gare pasta bij.
8
Voeg ook wat kookwater van de pasta en de champignonsaus toe en meng alles. Kruid met extra peper.
1 citroen (voor de zestes), 100 g pecorino (extra)
9
Werk de pasta af met de peterselie, wat citroenzeste en geraspte pecorino.