dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes (thumbnail)Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes

Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes

45m
17
-
13.5K
Recepten

Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes

Dit Libanees geïnspireerd nagerechtje op basis van zoete hangop of labneh is lekker fris en zoet tegelijk. Serveer met een cracker van amandelen en een frisse salade van aardbei met een klein scheutje Sambuca ofwel anijslikeur.
Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes (thumbnail)Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes

Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes

45m
17
-
13.5K
Recepten

Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes

Dit Libanees geïnspireerd nagerechtje op basis van zoete hangop of labneh is lekker fris en zoet tegelijk. Serveer met een cracker van amandelen en een frisse salade van aardbei met een klein scheutje Sambuca ofwel anijslikeur.
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes13.5K

Ingrediënten

4 personen
Geitenyoghurtof labneh
480 g
Bloem
100 g
Zachte boter
100 g
Amandelpoeder
50 g
Kristalsuiker
50 g
Bakpoeder
1 el
Zout
1 snuifje
Bloemsuiker
2 el
Amandelschilfers
30 g
Amaretto
1 scheutje
Honing
2 el
Kardemompoeder
1 snuifje
Vanillestokje
1
Zeste van limoenen
Aardbeien
1 bakje
Sambuca
1 scheutje
muntblaadjes

Benodigdheden

Een keukenrobot, een garde

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Een dag op voorhand

480 g geitenyoghurt
1
Laat de geitenyoghurt of labneh een nachtje uitlekken in een neteldoek in de koelkast.

De bereiding

100 g bloem, 100 g zachte boter, 50 g amandelpoeder, 50 g kristalsuiker, 1 el bakpoeder, 1 snuifje zout
2
Meng voor de amandelkoekjes de bloem, de zachte boter, het amandelpoeder, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder in de kom van je keukenmachine. Laat de robot draaien tot je een compact deeg krijgt.
1 el bloemsuiker, 30 g amandelschilfers, 1 scheutje amaretto
3
Meng de amandelschilfers, een eetlepel suiker en een klein scheutje amaretto in een kommetje.
4
Rol het deeg fijn tussen twee siliconen matjes of vellen bakpapier. Haal het bovenste vel weg en strooi vervolgens de amandelschilfers erover. Duw de schilfers zachtjes in het deeg en laat 10 minuten opstijven in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor tot 175°C.
2 el honing, 1 snuifje kardemompoeder, 1 vanillestokje
6
Schep intussen de labneh in een kom, roer los met een garde en voeg er kardemompoeder, honing en de zaadjes van een vanillestokje aan toe.
zeste van limoenen
7
Rasp er wat limoenzeste bij en roer alles goed onder elkaar. Hou de labneh koel.
8
Schuif de bakplaat met het koekjesdeeg 20 minuten in de oven.
1 bakje aardbeien, 1 el bloemsuiker, 1 scheutje Sambuca
9
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met sambuca en bloemsuiker en meng alles onder elkaar. Laat de aardbeien even marineren.
10
Haal het gebakken koekjesdeeg uit de oven en laat het volledig afkoelen.
muntblaadjes
11
Schep de zoete labneh op een bord en lepel de aardbeiensalade erover. Breek de amandelkoek in kleinere stukken en schik ze bij op het bord. Werk af met enkele blaadjes munt.
1
Laat de geitenyoghurt of labneh een nachtje uitlekken in een neteldoek in de koelkast.

Instructies

Een dag op voorhand

480 g geitenyoghurt
1
Laat de geitenyoghurt of labneh een nachtje uitlekken in een neteldoek in de koelkast.

De bereiding

100 g bloem, 100 g zachte boter, 50 g amandelpoeder, 50 g kristalsuiker, 1 el bakpoeder, 1 snuifje zout
2
Meng voor de amandelkoekjes de bloem, de zachte boter, het amandelpoeder, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder in de kom van je keukenmachine. Laat de robot draaien tot je een compact deeg krijgt.
1 el bloemsuiker, 30 g amandelschilfers, 1 scheutje amaretto
3
Meng de amandelschilfers, een eetlepel suiker en een klein scheutje amaretto in een kommetje.
4
Rol het deeg fijn tussen twee siliconen matjes of vellen bakpapier. Haal het bovenste vel weg en strooi vervolgens de amandelschilfers erover. Duw de schilfers zachtjes in het deeg en laat 10 minuten opstijven in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor tot 175°C.
2 el honing, 1 snuifje kardemompoeder, 1 vanillestokje
6
Schep intussen de labneh in een kom, roer los met een garde en voeg er kardemompoeder, honing en de zaadjes van een vanillestokje aan toe.
zeste van limoenen
7
Rasp er wat limoenzeste bij en roer alles goed onder elkaar. Hou de labneh koel.
8
Schuif de bakplaat met het koekjesdeeg 20 minuten in de oven.
1 bakje aardbeien, 1 el bloemsuiker, 1 scheutje Sambuca
9
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met sambuca en bloemsuiker en meng alles onder elkaar. Laat de aardbeien even marineren.
10
Haal het gebakken koekjesdeeg uit de oven en laat het volledig afkoelen.
muntblaadjes
11
Schep de zoete labneh op een bord en lepel de aardbeiensalade erover. Breek de amandelkoek in kleinere stukken en schik ze bij op het bord. Werk af met enkele blaadjes munt.
1
Laat de geitenyoghurt of labneh een nachtje uitlekken in een neteldoek in de koelkast.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes (thumbnail)Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes
4 personen
45m
Ingrediënten
Geitenyoghurtof labneh
480 g
Bloem
100 g
Zachte boter
100 g
Amandelpoeder
50 g
Kristalsuiker
50 g
Bakpoeder
1 el
Zout
1 snuifje
Bloemsuiker
2 el
Amandelschilfers
30 g
Amaretto
1 scheutje
Honing
2 el
Kardemompoeder
1 snuifje
Vanillestokje
1
Zeste van limoenen
Aardbeien
1 bakje
Sambuca
1 scheutje
muntblaadjes

Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes

Dit Libanees geïnspireerd nagerechtje op basis van zoete hangop of labneh is lekker fris en zoet tegelijk. Serveer met een cracker van amandelen en een frisse salade van aardbei met een klein scheutje Sambuca ofwel anijslikeur.
Instructies

Een dag op voorhand

480 g geitenyoghurt
1
Laat de geitenyoghurt of labneh een nachtje uitlekken in een neteldoek in de koelkast.

De bereiding

100 g bloem, 100 g zachte boter, 50 g amandelpoeder, 50 g kristalsuiker, 1 el bakpoeder, 1 snuifje zout
2
Meng voor de amandelkoekjes de bloem, de zachte boter, het amandelpoeder, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder in de kom van je keukenmachine. Laat de robot draaien tot je een compact deeg krijgt.
1 el bloemsuiker, 30 g amandelschilfers, 1 scheutje amaretto
3
Meng de amandelschilfers, een eetlepel suiker en een klein scheutje amaretto in een kommetje.
4
Rol het deeg fijn tussen twee siliconen matjes of vellen bakpapier. Haal het bovenste vel weg en strooi vervolgens de amandelschilfers erover. Duw de schilfers zachtjes in het deeg en laat 10 minuten opstijven in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor tot 175°C.
2 el honing, 1 snuifje kardemompoeder, 1 vanillestokje
6
Schep intussen de labneh in een kom, roer los met een garde en voeg er kardemompoeder, honing en de zaadjes van een vanillestokje aan toe.
zeste van limoenen
7
Rasp er wat limoenzeste bij en roer alles goed onder elkaar. Hou de labneh koel.
8
Schuif de bakplaat met het koekjesdeeg 20 minuten in de oven.
1 bakje aardbeien, 1 el bloemsuiker, 1 scheutje Sambuca
9
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met sambuca en bloemsuiker en meng alles onder elkaar. Laat de aardbeien even marineren.
10
Haal het gebakken koekjesdeeg uit de oven en laat het volledig afkoelen.
muntblaadjes
11
Schep de zoete labneh op een bord en lepel de aardbeiensalade erover. Breek de amandelkoek in kleinere stukken en schik ze bij op het bord. Werk af met enkele blaadjes munt.