dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Erwtensoep met chorizo (thumbnail)Erwtensoep met chorizo

Erwtensoep met chorizo

45m
17
-
2.8K
Recepten

Erwtensoep met chorizo

Erwtensoep maak je met spliterwten. Het zijn gedroogde groene erwten die dubbel gedopt zijn en dus uit twee delen bestaan. De spliterwten zorgen voor de smaak. De diepvrieserwtjes die je er aan het einde aan toevoegt zorgen voor de mooie groene kleur.
Erwtensoep met chorizo (thumbnail)Erwtensoep met chorizo

Erwtensoep met chorizo

45m
17
-
2.8K
Recepten

Erwtensoep met chorizo

Erwtensoep maak je met spliterwten. Het zijn gedroogde groene erwten die dubbel gedopt zijn en dus uit twee delen bestaan. De spliterwten zorgen voor de smaak. De diepvrieserwtjes die je er aan het einde aan toevoegt zorgen voor de mooie groene kleur.
Type gerechtSoep
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
3 l
Spliterwten
500 g
Boter
Ajuinen
3
Selder
3 stengels
Prei
1 stengel
Look
4 teentjes
Aardappelen
2
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Diepvrieserwten
800 g
Chorizo
400 g
Olijfolie
Rozemarijn
1 takje
Chilipeper
0,5

Benodigdheden

Staafmixer, een elektrische staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De erwtensoep

3 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
500 g spliterwten
2
Spoel de spliterwten in koud water.
boter
3
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
TIPJe kunt eventueel ook al een paar plakjes chorizo meestoven met de groenten om de soep extra smaak te geven. Je kunt ze dan natuurlijk niet meer aan vegetariërs serveren.
3 stengels selder, 1 stengel prei
5
Maak de prei en de selder schoon. Snijd de stengels grof en stoof ze met de ui.
3 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en stoof ze met de rest van de groenten.
7
Doe er de spliterwten bij.
2 aardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in de soepketel.
9
Giet er de warme groentebouillon bij.
tijm, laurier
10
Leg de laurier en de tijm in de soep. Je kunt ze samenbinden met keukentouw tot een bouquet garni, maar het is niet noodzakelijk omdat je de soep zeeft.
peper, zout
11
Kruid de soep met peper en zout.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat ongeveer 1 uur garen op een zacht vuur.
800 g diepvrieserwten
13
Mix de soep met een staafmixer. Doe er de diepvrieserwtjes bij en laat kort mee garen. Mix nog een keer.
Advertentie
Draadloze Staafmixer (thumbnail)Draadloze Staafmixer
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
14
Giet de soep door een zeef.

Het garnituur

400 g chorizo
15
Snijd de chorizo in reepjes.
olijfolie, 1 takje rozemarijn
16
Zet een pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Bak de chorizo. Leg het takje rozemarijn ook in de pan.
1 teentje Look
17
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de lookpulp met de chorizo.
0,5 chilipeper
18
Snipper de chilipeper en bak hem ook met de rest van het garnituur.
19
Giet de chorizo door een zeef en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de olie apart om later te gebruiken.

Afwerken en serveren

20
Serveer de erwtensoep met de krokante chorizosnippers.
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
2
Spoel de spliterwten in koud water.

Instructies

De erwtensoep

3 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
500 g spliterwten
2
Spoel de spliterwten in koud water.
boter
3
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
TIPJe kunt eventueel ook al een paar plakjes chorizo meestoven met de groenten om de soep extra smaak te geven. Je kunt ze dan natuurlijk niet meer aan vegetariërs serveren.
3 stengels selder, 1 stengel prei
5
Maak de prei en de selder schoon. Snijd de stengels grof en stoof ze met de ui.
3 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en stoof ze met de rest van de groenten.
7
Doe er de spliterwten bij.
2 aardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in de soepketel.
9
Giet er de warme groentebouillon bij.
tijm, laurier
10
Leg de laurier en de tijm in de soep. Je kunt ze samenbinden met keukentouw tot een bouquet garni, maar het is niet noodzakelijk omdat je de soep zeeft.
peper, zout
11
Kruid de soep met peper en zout.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat ongeveer 1 uur garen op een zacht vuur.
800 g diepvrieserwten
13
Mix de soep met een staafmixer. Doe er de diepvrieserwtjes bij en laat kort mee garen. Mix nog een keer.
Advertentie
Draadloze Staafmixer (thumbnail)Draadloze Staafmixer
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
14
Giet de soep door een zeef.

Het garnituur

400 g chorizo
15
Snijd de chorizo in reepjes.
olijfolie, 1 takje rozemarijn
16
Zet een pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Bak de chorizo. Leg het takje rozemarijn ook in de pan.
1 teentje Look
17
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de lookpulp met de chorizo.
0,5 chilipeper
18
Snipper de chilipeper en bak hem ook met de rest van het garnituur.
19
Giet de chorizo door een zeef en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de olie apart om later te gebruiken.

Afwerken en serveren

20
Serveer de erwtensoep met de krokante chorizosnippers.
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
2
Spoel de spliterwten in koud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Erwtensoep met chorizo (thumbnail)Erwtensoep met chorizo
4 personen
45m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Spliterwten
500 g
Boter
Ajuinen
3
Selder
3 stengels
Prei
1 stengel
Look
4 teentjes
Aardappelen
2
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Diepvrieserwten
800 g
Chorizo
400 g
Olijfolie
Rozemarijn
1 takje
Chilipeper
0,5

Erwtensoep met chorizo

Erwtensoep maak je met spliterwten. Het zijn gedroogde groene erwten die dubbel gedopt zijn en dus uit twee delen bestaan. De spliterwten zorgen voor de smaak. De diepvrieserwtjes die je er aan het einde aan toevoegt zorgen voor de mooie groene kleur.
Instructies

De erwtensoep

3 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
500 g spliterwten
2
Spoel de spliterwten in koud water.
boter
3
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
TIPJe kunt eventueel ook al een paar plakjes chorizo meestoven met de groenten om de soep extra smaak te geven. Je kunt ze dan natuurlijk niet meer aan vegetariërs serveren.
3 stengels selder, 1 stengel prei
5
Maak de prei en de selder schoon. Snijd de stengels grof en stoof ze met de ui.
3 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en stoof ze met de rest van de groenten.
7
Doe er de spliterwten bij.
2 aardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in de soepketel.
9
Giet er de warme groentebouillon bij.
tijm, laurier
10
Leg de laurier en de tijm in de soep. Je kunt ze samenbinden met keukentouw tot een bouquet garni, maar het is niet noodzakelijk omdat je de soep zeeft.
peper, zout
11
Kruid de soep met peper en zout.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat ongeveer 1 uur garen op een zacht vuur.
800 g diepvrieserwten
13
Mix de soep met een staafmixer. Doe er de diepvrieserwtjes bij en laat kort mee garen. Mix nog een keer.
14
Giet de soep door een zeef.

Het garnituur

400 g chorizo
15
Snijd de chorizo in reepjes.
olijfolie, 1 takje rozemarijn
16
Zet een pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Bak de chorizo. Leg het takje rozemarijn ook in de pan.
1 teentje Look
17
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de lookpulp met de chorizo.
0,5 chilipeper
18
Snipper de chilipeper en bak hem ook met de rest van het garnituur.
19
Giet de chorizo door een zeef en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de olie apart om later te gebruiken.

Afwerken en serveren

20
Serveer de erwtensoep met de krokante chorizosnippers.