dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen (thumbnail)Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen

Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen

40m
14
100%
27.8K
Recepten

Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen

Een ovenschotel met puree, gehaktballen, spruitjes en gebakken ui.
Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen (thumbnail)Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen

Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen

40m
14
100%
27.8K
Recepten

Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen

Een ovenschotel met puree, gehaktballen, spruitjes en gebakken ui.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling100%
Aantal likes27.8K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
1 snuifje
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Paneermeel
50 g
Peterselie
Spruiten
500 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Uien
3
Tijm
Look
1 teentje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Ei
1
Boter
1 klont
Melk
1 scheutje
Emmentalergemalen
100 g

Benodigdheden

Pureestamper, oven schaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

Instructies

1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10
Verdeel er de gehaktballetjes en de spruitjes over, en werk af met gemalen kaas. Gratineer nog een tiental minuten in de oven.
1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

Instructies

1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10
Verdeel er de gehaktballetjes en de spruitjes over, en werk af met gemalen kaas. Gratineer nog een tiental minuten in de oven.
1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen (thumbnail)Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen
4 personen
40m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Paneermeel
50 g
Peterselie
Spruiten
500 g
Suiker
1 snuifje
Nootmuskaat
1 snuifje
Uien
3
Tijm
Look
1 teentje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Ei
1
Boter
1 klont
Melk
1 scheutje
Emmentalergemalen
100 g

Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen

Een ovenschotel met puree, gehaktballen, spruitjes en gebakken ui.
Instructies
1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10
Verdeel er de gehaktballetjes en de spruitjes over, en werk af met gemalen kaas. Gratineer nog een tiental minuten in de oven.