Instructies

4 personen
1

Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.

1.000 g Loskokende aardappelen
2

Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

500 g spruiten
3

Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.

3 uien, tijm, 1 teentje Look
4

Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.

5

Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.

1 klont boter, 1 snuifje suiker
6

Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.

800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.

1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8

Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

9

Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.

100 g emmentaler (gemalen)
10

Verdeel er de gehaktballetjes en de spruitjes over, en werk af met gemalen kaas. Gratineer nog een tiental minuten in de oven.