Instructies
4 personen
1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10