dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse (thumbnail)Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse

Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse

40m
14
100%
4.3K
Recepten

Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse

Een snel vispannetje, zoals Jeroen het zelf noemt. Helemaal niet moeilijk en toch overheerlijk. De kabeljauw kan je makkelijk vervangen door een andere vaste witte vis, zoals heek of schelvis.
Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse (thumbnail)Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse

Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse

40m
14
100%
4.3K
Recepten

Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse

Een snel vispannetje, zoals Jeroen het zelf noemt. Helemaal niet moeilijk en toch overheerlijk. De kabeljauw kan je makkelijk vervangen door een andere vaste witte vis, zoals heek of schelvis.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling100%
Aantal likes4.3K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
1.000 g
Mosselen
1.000 g
Vermout
0,2 l
Laurier
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Prei
2 stengels
Groene selder
4 stengels
Boter
1 een klont
Bloem
2 el
Room
0,2 l
Citroenen
0,5
Kabeljauwhaasje
400 g
Eierdooiers
5

Benodigdheden

Spuitzak met gekartelde spuitmond

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
1.000 g mosselen, 0,2 l vermout, laurier
2
Spoel de mosselen en doe ze in een warme pot. Voeg vermout, een blaadje laurier en wat peper toe en zet een deksel op de pot. Kook ze tot ze opengaan. Schud de mosselen op en giet ze door een zeef. Vang het mosselvocht op en de mosselen zelf haal je uit de schelpen. Houd alles nog even apart.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 stengels prei, 4 stengels groene selder
3
Was de prei en selder grondig en snijd ze in stukken, dat mag vrij grof. Pel de sjalot en snijd ze in stukken. Plet tot slot de look.
1 een klont boter, 2 el bloem
4
Neem de pot waar de mosselen in gekookt hebben en laat er een klont boter in smelten. Stoof de look en de sjalot aan in de boter en voeg de selder en de prei eraan toe. Bestrooi de groenten met de bloem en laat even meebakken. Dit dient voor de binding.
0,2 l Room, 0,5 citroenen
5
Giet het mosselvocht op de groenten en breng het geheel aan de kook. Voeg de room eraan toe en laat wat inkoken. Breng de saus op smaak met peper, zout en wat citroensap.
400 g kabeljauwhaasje
6
Snijd de kabeljauw in grote stukken en leg de stukken rauw in de saus. Ook de mosselen en mogen nu onder de saus gemengd worden. Laat even warm worden.
7
Schep de vis met de groenten, mosselen en saus in een ovenschaal.
5 eierdooiers
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en ga er met een pureestamper door. Voeg de dooiers eraan toe en meng alles onder elkaar. Breng de puree op smaak met peper en zout. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de puree op de ovenschaal.
TIPOm puree te maken gebruik je best 1 dooier per 200 gram aardappelen. Zo kan je makkelijk de hoeveelheden aanpassen.
9
Gratineer de schotel nog enkele minuten onder de grill, tot de puree begint te kleuren.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
2
Spoel de mosselen en doe ze in een warme pot. Voeg vermout, een blaadje laurier en wat peper toe en zet een deksel op de pot. Kook ze tot ze opengaan. Schud de mosselen op en giet ze door een zeef. Vang het mosselvocht op en de mosselen zelf haal je uit de schelpen. Houd alles nog even apart.

Instructies

1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
1.000 g mosselen, 0,2 l vermout, laurier
2
Spoel de mosselen en doe ze in een warme pot. Voeg vermout, een blaadje laurier en wat peper toe en zet een deksel op de pot. Kook ze tot ze opengaan. Schud de mosselen op en giet ze door een zeef. Vang het mosselvocht op en de mosselen zelf haal je uit de schelpen. Houd alles nog even apart.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 stengels prei, 4 stengels groene selder
3
Was de prei en selder grondig en snijd ze in stukken, dat mag vrij grof. Pel de sjalot en snijd ze in stukken. Plet tot slot de look.
1 een klont boter, 2 el bloem
4
Neem de pot waar de mosselen in gekookt hebben en laat er een klont boter in smelten. Stoof de look en de sjalot aan in de boter en voeg de selder en de prei eraan toe. Bestrooi de groenten met de bloem en laat even meebakken. Dit dient voor de binding.
0,2 l Room, 0,5 citroenen
5
Giet het mosselvocht op de groenten en breng het geheel aan de kook. Voeg de room eraan toe en laat wat inkoken. Breng de saus op smaak met peper, zout en wat citroensap.
400 g kabeljauwhaasje
6
Snijd de kabeljauw in grote stukken en leg de stukken rauw in de saus. Ook de mosselen en mogen nu onder de saus gemengd worden. Laat even warm worden.
7
Schep de vis met de groenten, mosselen en saus in een ovenschaal.
5 eierdooiers
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en ga er met een pureestamper door. Voeg de dooiers eraan toe en meng alles onder elkaar. Breng de puree op smaak met peper en zout. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de puree op de ovenschaal.
TIPOm puree te maken gebruik je best 1 dooier per 200 gram aardappelen. Zo kan je makkelijk de hoeveelheden aanpassen.
9
Gratineer de schotel nog enkele minuten onder de grill, tot de puree begint te kleuren.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
2
Spoel de mosselen en doe ze in een warme pot. Voeg vermout, een blaadje laurier en wat peper toe en zet een deksel op de pot. Kook ze tot ze opengaan. Schud de mosselen op en giet ze door een zeef. Vang het mosselvocht op en de mosselen zelf haal je uit de schelpen. Houd alles nog even apart.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse (thumbnail)Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
1.000 g
Mosselen
1.000 g
Vermout
0,2 l
Laurier
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Prei
2 stengels
Groene selder
4 stengels
Boter
1 een klont
Bloem
2 el
Room
0,2 l
Citroenen
0,5
Kabeljauwhaasje
400 g
Eierdooiers
5

Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en pommes duchesse

Een snel vispannetje, zoals Jeroen het zelf noemt. Helemaal niet moeilijk en toch overheerlijk. De kabeljauw kan je makkelijk vervangen door een andere vaste witte vis, zoals heek of schelvis.
Instructies
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
1.000 g mosselen, 0,2 l vermout, laurier
2
Spoel de mosselen en doe ze in een warme pot. Voeg vermout, een blaadje laurier en wat peper toe en zet een deksel op de pot. Kook ze tot ze opengaan. Schud de mosselen op en giet ze door een zeef. Vang het mosselvocht op en de mosselen zelf haal je uit de schelpen. Houd alles nog even apart.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 stengels prei, 4 stengels groene selder
3
Was de prei en selder grondig en snijd ze in stukken, dat mag vrij grof. Pel de sjalot en snijd ze in stukken. Plet tot slot de look.
1 een klont boter, 2 el bloem
4
Neem de pot waar de mosselen in gekookt hebben en laat er een klont boter in smelten. Stoof de look en de sjalot aan in de boter en voeg de selder en de prei eraan toe. Bestrooi de groenten met de bloem en laat even meebakken. Dit dient voor de binding.
0,2 l Room, 0,5 citroenen
5
Giet het mosselvocht op de groenten en breng het geheel aan de kook. Voeg de room eraan toe en laat wat inkoken. Breng de saus op smaak met peper, zout en wat citroensap.
400 g kabeljauwhaasje
6
Snijd de kabeljauw in grote stukken en leg de stukken rauw in de saus. Ook de mosselen en mogen nu onder de saus gemengd worden. Laat even warm worden.
7
Schep de vis met de groenten, mosselen en saus in een ovenschaal.
5 eierdooiers
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en ga er met een pureestamper door. Voeg de dooiers eraan toe en meng alles onder elkaar. Breng de puree op smaak met peper en zout. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de puree op de ovenschaal.
TIPOm puree te maken gebruik je best 1 dooier per 200 gram aardappelen. Zo kan je makkelijk de hoeveelheden aanpassen.
9
Gratineer de schotel nog enkele minuten onder de grill, tot de puree begint te kleuren.