dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ovenschotel met gnocchi (thumbnail)Ovenschotel met gnocchi

Ovenschotel met gnocchi

30m
20
97%
3K
Recepten

Ovenschotel met gnocchi

Dit is het perfecte gerecht als je jezelf op korte tijd wilt overtreffen in de keuken. Jeroen serveert de populaire Italiaanse aardappelkussentjes met een rijke groentesaus van tomaat en courgette.
Ovenschotel met gnocchi (thumbnail)Ovenschotel met gnocchi

Ovenschotel met gnocchi

30m
20
97%
3K
Recepten

Ovenschotel met gnocchi

Dit is het perfecte gerecht als je jezelf op korte tijd wilt overtreffen in de keuken. Jeroen serveert de populaire Italiaanse aardappelkussentjes met een rijke groentesaus van tomaat en courgette.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten20
Beoordeling97%
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
1 teentje
Courgette
1
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Tomatenpuree
50 g
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
400 g
Peper
Zout
Gedroogde oregano
Gerookt paprikapoeder
Salie
Gnocchi
500 g
Boter
Mozzarella
1 bol
Pecorino
50 g
Basilicum

Benodigdheden

Een zeef, een kaasrasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

olijfolie
1
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot op het vuur.
3 ajuinen, 1 teentje Look
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
1 courgette
3
Snijd de courgette in grove stukken en laat mee aanstoven.
1 takje rozemarijn, tijm, 4 blaadjes laurier
4
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot.
50 g Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
0,1 l witte wijn
6
Giet er ook een scheutje witte wijn bij en laat droogkoken.
400 g Tomatenblokjes
7
Doe er de tomatenblokjes bij en een scheutje water.
peper, zout, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, Salie
8
Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met een snuif oregano, gerookt paprikapoeder en salie. Laat pruttelen op een zacht vuurtje.
500 g gnocchi
9
Kook de gnocchi gaar in gezouten water. De deegkussentjes zijn klaar als ze komen bovendrijven.
boter
10
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur.
11
Giet de gnocchi af en laat uitlekken. Bak ze kort in de boter.
12
Vis het bouquet garni uit de saus.
13
Verdeel de gnocchi over de borden. Lepel er wat tomaten-courgettesaus over.
1 bol Mozzarella, 50 g pecorino
14
Snijd de bol mozzarella in schijfjes. Leg op de gnocchi en saus. Rasp er de pecorino bij.
15
Schuif de borden in de oven en laat kort gratineren onder de grill.
basilicum
16
Serveer de gnocchi en werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot op het vuur.
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de ui en de knoflook in de olie.

Instructies

olijfolie
1
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot op het vuur.
3 ajuinen, 1 teentje Look
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
1 courgette
3
Snijd de courgette in grove stukken en laat mee aanstoven.
1 takje rozemarijn, tijm, 4 blaadjes laurier
4
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot.
50 g Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
0,1 l witte wijn
6
Giet er ook een scheutje witte wijn bij en laat droogkoken.
400 g Tomatenblokjes
7
Doe er de tomatenblokjes bij en een scheutje water.
peper, zout, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, Salie
8
Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met een snuif oregano, gerookt paprikapoeder en salie. Laat pruttelen op een zacht vuurtje.
500 g gnocchi
9
Kook de gnocchi gaar in gezouten water. De deegkussentjes zijn klaar als ze komen bovendrijven.
boter
10
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur.
11
Giet de gnocchi af en laat uitlekken. Bak ze kort in de boter.
12
Vis het bouquet garni uit de saus.
13
Verdeel de gnocchi over de borden. Lepel er wat tomaten-courgettesaus over.
1 bol Mozzarella, 50 g pecorino
14
Snijd de bol mozzarella in schijfjes. Leg op de gnocchi en saus. Rasp er de pecorino bij.
15
Schuif de borden in de oven en laat kort gratineren onder de grill.
basilicum
16
Serveer de gnocchi en werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot op het vuur.
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de ui en de knoflook in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ovenschotel met gnocchi (thumbnail)Ovenschotel met gnocchi
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
1 teentje
Courgette
1
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Tomatenpuree
50 g
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
400 g
Peper
Zout
Gedroogde oregano
Gerookt paprikapoeder
Salie
Gnocchi
500 g
Boter
Mozzarella
1 bol
Pecorino
50 g
Basilicum

Ovenschotel met gnocchi

Dit is het perfecte gerecht als je jezelf op korte tijd wilt overtreffen in de keuken. Jeroen serveert de populaire Italiaanse aardappelkussentjes met een rijke groentesaus van tomaat en courgette.
Instructies
olijfolie
1
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot op het vuur.
3 ajuinen, 1 teentje Look
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
1 courgette
3
Snijd de courgette in grove stukken en laat mee aanstoven.
1 takje rozemarijn, tijm, 4 blaadjes laurier
4
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot.
50 g Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
0,1 l witte wijn
6
Giet er ook een scheutje witte wijn bij en laat droogkoken.
400 g Tomatenblokjes
7
Doe er de tomatenblokjes bij en een scheutje water.
peper, zout, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, Salie
8
Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met een snuif oregano, gerookt paprikapoeder en salie. Laat pruttelen op een zacht vuurtje.
500 g gnocchi
9
Kook de gnocchi gaar in gezouten water. De deegkussentjes zijn klaar als ze komen bovendrijven.
boter
10
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur.
11
Giet de gnocchi af en laat uitlekken. Bak ze kort in de boter.
12
Vis het bouquet garni uit de saus.
13
Verdeel de gnocchi over de borden. Lepel er wat tomaten-courgettesaus over.
1 bol Mozzarella, 50 g pecorino
14
Snijd de bol mozzarella in schijfjes. Leg op de gnocchi en saus. Rasp er de pecorino bij.
15
Schuif de borden in de oven en laat kort gratineren onder de grill.
basilicum
16
Serveer de gnocchi en werk af met enkele blaadjes basilicum.