Ossobuco met abrikoos, sinaas, couscous en venkel
Ossobuco met abrikoos, sinaas, couscous en venkel
Kalfsschenkel met abrikozen, sinaasappel en witte wijn, parelcouscous en gesmoorde venkel.
Ossobuco met abrikoos, sinaas, couscous en venkel
Ossobuco met abrikoos, sinaas, couscous en venkel
Kalfsschenkel met abrikozen, sinaasappel en witte wijn, parelcouscous en gesmoorde venkel.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Kalfsschenkels
4
Uien
2
Look
3 teentjes
Wortelen
2
Selder
2 stengels
Harissa
2 tl
Kruidentuiltjevan tijm, laurier en rozemarijn
1
Sinaasappelenhet sap
2
Abrikoosop siroop
1 blik
Witte wijn
0,3 l
Steranijs
2
Kaneelstokje
1
Kruidnagels
2
Venkels
2
Ras el hanout
1 snuifje
Steranijs
1
Laurier
1 blaadje
Parelcouscous
300 g
Boter
1 klont
Platte peterselieof koriander
1 takje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
4 kalfsschenkels, bloem
2
Kruid de schenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in olijfolie.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2 uien, 2 wortelen, 2 stengels selder
3
Snijd de ui, de wortel en selder in redelijk grote stukken. Haal de schenkels uit de pot en stoof de groenten aan.
3 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 2 tl Harissa, 1 snuifje ras el hanout
4
Plet de look en voeg hem toe, gevolgd door de kruidentuil en de harissa. Breng op smaak met ras el hanout en strooi er een eetlepel bloem over.
5
Laat de groenten even bakken en doe er de schenkels weer bij.
0,3 l witte wijn, 1 blik abrikoos (op siroop), 2 sinaasappelen (het sap)
6
Blus met de witte wijn en voeg er de abrikozen, de siroop van de abrikozen en het sap van de sinaasappelen aan toe.
1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 2 kruidnagels
7
Voeg de kaneelstok, de steranijs, de kruidnagels en een snuif zout toe. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de schenkels 1,5 uur garen in de oven.
2 venkels, 1 klont boter
8
Snijd intussen de venkels in grote stukken en stoof ze in boter. Kruid met peper en zout en een snuif ras el hanout.
1 blaadje laurier, 1 Steranijs
9
Voeg een scheut water, een blaadje laurier en een steranijs toe en zet een deksel op de pan. Laat de venkel braiseren.
300 g parelcouscous
10
Kook de parelcouscous gaar in water met een snuif zout.
11
Serveer de schenkels met de gesmoorde venkel en de parelcouscous.
1 takje platte peterselie (of koriander)
12
Werk af met wat pluksels koriander of platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
4 kalfsschenkels, bloem
2
Kruid de schenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in olijfolie.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2 uien, 2 wortelen, 2 stengels selder
3
Snijd de ui, de wortel en selder in redelijk grote stukken. Haal de schenkels uit de pot en stoof de groenten aan.
3 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 2 tl Harissa, 1 snuifje ras el hanout
4
Plet de look en voeg hem toe, gevolgd door de kruidentuil en de harissa. Breng op smaak met ras el hanout en strooi er een eetlepel bloem over.
5
Laat de groenten even bakken en doe er de schenkels weer bij.
0,3 l witte wijn, 1 blik abrikoos (op siroop), 2 sinaasappelen (het sap)
6
Blus met de witte wijn en voeg er de abrikozen, de siroop van de abrikozen en het sap van de sinaasappelen aan toe.
1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 2 kruidnagels
7
Voeg de kaneelstok, de steranijs, de kruidnagels en een snuif zout toe. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de schenkels 1,5 uur garen in de oven.
2 venkels, 1 klont boter
8
Snijd intussen de venkels in grote stukken en stoof ze in boter. Kruid met peper en zout en een snuif ras el hanout.
1 blaadje laurier, 1 Steranijs
9
Voeg een scheut water, een blaadje laurier en een steranijs toe en zet een deksel op de pan. Laat de venkel braiseren.
300 g parelcouscous
10
Kook de parelcouscous gaar in water met een snuif zout.
11
Serveer de schenkels met de gesmoorde venkel en de parelcouscous.
1 takje platte peterselie (of koriander)
12
Werk af met wat pluksels koriander of platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 50m
Ingrediënten
Kalfsschenkels
4
Bloem
Uien
2
Look
3 teentjes
Wortelen
2
Selder
2 stengels
Harissa
2 tl
Kruidentuiltjevan tijm, laurier en rozemarijn
1
Sinaasappelenhet sap
2
Abrikoosop siroop
1 blik
Witte wijn
0,3 l
Steranijs
2
Kaneelstokje
1
Kruidnagels
2
Venkels
2
Ras el hanout
1 snuifje
Steranijs
1
Laurier
1 blaadje
Parelcouscous
300 g
Boter
1 klont
Platte peterselieof koriander
1 takje
Ossobuco met abrikoos, sinaas, couscous en venkel
Kalfsschenkel met abrikozen, sinaasappel en witte wijn, parelcouscous en gesmoorde venkel.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
4 kalfsschenkels, bloem
2
Kruid de schenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in olijfolie.
2 uien, 2 wortelen, 2 stengels selder
3
Snijd de ui, de wortel en selder in redelijk grote stukken. Haal de schenkels uit de pot en stoof de groenten aan.
3 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 2 tl Harissa, 1 snuifje ras el hanout
4
Plet de look en voeg hem toe, gevolgd door de kruidentuil en de harissa. Breng op smaak met ras el hanout en strooi er een eetlepel bloem over.
5
Laat de groenten even bakken en doe er de schenkels weer bij.
0,3 l witte wijn, 1 blik abrikoos (op siroop), 2 sinaasappelen (het sap)
6
Blus met de witte wijn en voeg er de abrikozen, de siroop van de abrikozen en het sap van de sinaasappelen aan toe.
1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 2 kruidnagels
7
Voeg de kaneelstok, de steranijs, de kruidnagels en een snuif zout toe. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de schenkels 1,5 uur garen in de oven.
2 venkels, 1 klont boter
8
Snijd intussen de venkels in grote stukken en stoof ze in boter. Kruid met peper en zout en een snuif ras el hanout.
1 blaadje laurier, 1 Steranijs
9
Voeg een scheut water, een blaadje laurier en een steranijs toe en zet een deksel op de pan. Laat de venkel braiseren.
300 g parelcouscous
10
Kook de parelcouscous gaar in water met een snuif zout.
11
Serveer de schenkels met de gesmoorde venkel en de parelcouscous.
1 takje platte peterselie (of koriander)
12
Werk af met wat pluksels koriander of platte peterselie.