Blus met de witte wijn en voeg er de abrikozen, de siroop van de abrikozen en het sap van de sinaasappelen aan toe.
1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 2 kruidnagels
7
Voeg de kaneelstok, de steranijs, de kruidnagels en een snuif zout toe. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de schenkels 1,5 uur garen in de oven.
2 venkels, 1 klont boter
8
Snijd intussen de venkels in grote stukken en stoof ze in boter. Kruid met peper en zout en een snuif ras el hanout.
1 blaadje laurier, 1 Steranijs
9
Voeg een scheut water, een blaadje laurier en een steranijs toe en zet een deksel op de pan. Laat de venkel braiseren.
300 g parelcouscous
10
Kook de parelcouscous gaar in water met een snuif zout.
11
Serveer de schenkels met de gesmoorde venkel en de parelcouscous.
1 takje platte peterselie (of koriander)
12
Werk af met wat pluksels koriander of platte peterselie.