Instructies
4 personen
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
4 kalfsschenkels, bloem
2
Kruid de schenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in olijfolie.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2 uien, 2 wortelen, 2 stengels selder
3
Snijd de ui, de wortel en selder in redelijk grote stukken. Haal de schenkels uit de pot en stoof de groenten aan.
3 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 2 tl Harissa, 1 snuifje ras el hanout
4
Plet de look en voeg hem toe, gevolgd door de kruidentuil en de harissa. Breng op smaak met ras el hanout en strooi er een eetlepel bloem over.
5
Laat de groenten even bakken en doe er de schenkels weer bij.
0,3 l witte wijn, 1 blik abrikoos (op siroop), 2 sinaasappelen (het sap)
6
Blus met de witte wijn en voeg er de abrikozen, de siroop van de abrikozen en het sap van de sinaasappelen aan toe.
1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 2 kruidnagels
7
Voeg de kaneelstok, de steranijs, de kruidnagels en een snuif zout toe. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de schenkels 1,5 uur garen in de oven.
2 venkels, 1 klont boter
8
Snijd intussen de venkels in grote stukken en stoof ze in boter. Kruid met peper en zout en een snuif ras el hanout.
1 blaadje laurier, 1 Steranijs
9
Voeg een scheut water, een blaadje laurier en een steranijs toe en zet een deksel op de pan. Laat de venkel braiseren.
300 g parelcouscous
10
Kook de parelcouscous gaar in water met een snuif zout.
11
Serveer de schenkels met de gesmoorde venkel en de parelcouscous.
1 takje platte peterselie (of koriander)
12