Pizza met tapenade van olijven, gekonfijte tomaten en basilicum aïoli
Pizza met tapenade van olijven, gekonfijte tomaten en basilicum aïoli
Pizza met tapenade van olijven, gekonfijte tomaten en basilicum aïoli
Pizza met tapenade van olijven, gekonfijte tomaten en basilicum aïoli
Ingrediënten
4 personen
Kerstrostomaten
2 tros
Peper
Zout
Kristalsuiker
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
0,2 l
Olijfolie
1 een extra likje
Look
2 bol
Maïs olie
0,2 l
Basilicum
1 bosje
Spinazieblaadjes
handvol
Zwarte olijven
180 g
Cayennepeper
1 snuifje
Citroenen
1,5
Ei
1
Scherpe mosterd
1 tl
Pizzadeeg
1 vel
Buffelmozzarella
1 bol
Kappertjes
1 el
Ansjovis
Rucola
Benodigdheden
Blender, een pizzasteen optioneel, een bakplaat, een vel bakpapier of een siliconenmatje, een mixer, een trechterzeef, een neteldoek
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2 tros kerstrostomaten, peper, zout, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje olijfolie
2
Was de tomaatjes, snijd ze doormidden en leg ze vervolgens op een bakplaat met een vel bakpapier of een siliconenmatje. Kruid ze met wat peper en zout. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en een beetje suiker.
2 bol Look, 1 flinke scheut olijfolie
3
Snijd de bollen look in twee en leg 2 helften op een vel aluminiumfolie. Giet er flink wat olijfolie over. Schik er de andere helften op en pak de lookbollen in met de folie. Leg de proppen op de bakplaat bij de tomaatjes.
4
Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende een uur.
De basilicumolie en de tapenade
0,2 l maïs olie, 0,2 l olijfolie, 1 bosje basilicum, handvol spinazieblaadjes
5
Doe de maisolie, de olijfolie, de volledige bussel basilicum en een handvol spinazie in de pot van de blender. Laat het geheel gedurende 10 tot 15 minuten mixen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Neem een neteldoek, een trechterzeef of gewone trechter en een maatbeker. Schik de trechterzeef in de maatbeker en leg er er de neteldoek over. Laat de basilicumolie door de neteldoek en de trechterzeef lopen in de maatbeker.
180 g Zwarte olijven, 1 snuifje cayennepeper, zout, 1 citroen
7
Doe de olijven in dezelfde beker van de blender. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, een snuifje zout en het sap van de citroen. Mix fijn tot een tapenade. Kruid de tapenade bij indien nodig.
De basilicum aïoli
8
Haal de bakplaat met de gekonfijte tomaatjes en de bollen look uit de oven wanneer ze zacht zijn. Laat ze even afkoelen.
1 ei
9
Doe de eierdooier in een maatbeker.
1 tl scherpe mosterd, 0,5 citroenen
10
Knijp er de teentjes look uit en voeg ze toe aan de eierdooier met de scherpe mosterd en het sap van de citroen. Mix al een eerste keer fijn.
11
Voeg er de basilicumolie in scheutjes aan toe en maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer. Mix tot je de textuur van een gewone mayonaise bekomt.
De pizza
1 vel pizzadeeg
12
Rol het pizzadeeg uit tot een ronde pizza en bedek de bodem met een laagje olijventapenade. Verdeel er vervolgens de gekonfijte tomaatjes over.
TIPMaak je eigen deeg met behulp van dit recept: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pizzadeeg-0
1 bol buffelmozzarella, 1 el kappertjes, Ansjovis, 1 een extra likje olijfolie
13
Scheur de mozzarella in stukken, schik ze op de pizza, gevolgd door de kappertjes, de ansjovis en een likje olijfolie.
14
Schuif de pizza in een voorverwarmde oven van 300°C gedurende 10 minuten tot ze goudbruin gebakken is.
Rucola
15
Besprenkel de pizza met de basilicumaïolie en werk af met wat rucola.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2 tros kerstrostomaten, peper, zout, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje olijfolie
2
Was de tomaatjes, snijd ze doormidden en leg ze vervolgens op een bakplaat met een vel bakpapier of een siliconenmatje. Kruid ze met wat peper en zout. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en een beetje suiker.
2 bol Look, 1 flinke scheut olijfolie
3
Snijd de bollen look in twee en leg 2 helften op een vel aluminiumfolie. Giet er flink wat olijfolie over. Schik er de andere helften op en pak de lookbollen in met de folie. Leg de proppen op de bakplaat bij de tomaatjes.
4
Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende een uur.
De basilicumolie en de tapenade
0,2 l maïs olie, 0,2 l olijfolie, 1 bosje basilicum, handvol spinazieblaadjes
5
Doe de maisolie, de olijfolie, de volledige bussel basilicum en een handvol spinazie in de pot van de blender. Laat het geheel gedurende 10 tot 15 minuten mixen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Neem een neteldoek, een trechterzeef of gewone trechter en een maatbeker. Schik de trechterzeef in de maatbeker en leg er er de neteldoek over. Laat de basilicumolie door de neteldoek en de trechterzeef lopen in de maatbeker.
180 g Zwarte olijven, 1 snuifje cayennepeper, zout, 1 citroen
7
Doe de olijven in dezelfde beker van de blender. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, een snuifje zout en het sap van de citroen. Mix fijn tot een tapenade. Kruid de tapenade bij indien nodig.
De basilicum aïoli
8
Haal de bakplaat met de gekonfijte tomaatjes en de bollen look uit de oven wanneer ze zacht zijn. Laat ze even afkoelen.
1 ei
9
Doe de eierdooier in een maatbeker.
1 tl scherpe mosterd, 0,5 citroenen
10
Knijp er de teentjes look uit en voeg ze toe aan de eierdooier met de scherpe mosterd en het sap van de citroen. Mix al een eerste keer fijn.
11
Voeg er de basilicumolie in scheutjes aan toe en maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer. Mix tot je de textuur van een gewone mayonaise bekomt.
De pizza
1 vel pizzadeeg
12
Rol het pizzadeeg uit tot een ronde pizza en bedek de bodem met een laagje olijventapenade. Verdeel er vervolgens de gekonfijte tomaatjes over.
TIPMaak je eigen deeg met behulp van dit recept: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pizzadeeg-0
1 bol buffelmozzarella, 1 el kappertjes, Ansjovis, 1 een extra likje olijfolie
13
Scheur de mozzarella in stukken, schik ze op de pizza, gevolgd door de kappertjes, de ansjovis en een likje olijfolie.
14
Schuif de pizza in een voorverwarmde oven van 300°C gedurende 10 minuten tot ze goudbruin gebakken is.
Rucola
15
Besprenkel de pizza met de basilicumaïolie en werk af met wat rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Kerstrostomaten
2 tros
Peper
Zout
Kristalsuiker
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
0,2 l
Olijfolie
1 een extra likje
Look
2 bol
Maïs olie
0,2 l
Basilicum
1 bosje
Spinazieblaadjes
handvol
Zwarte olijven
180 g
Cayennepeper
1 snuifje
Citroenen
1,5
Ei
1
Scherpe mosterd
1 tl
Pizzadeeg
1 vel
Buffelmozzarella
1 bol
Kappertjes
1 el
Ansjovis
Rucola
Pizza met tapenade van olijven, gekonfijte tomaten en basilicum aïoli
Dankzij deze mediterraanse pizza met een olijventapenade en gekonfijte kerstomaten blijven we wat langer in de zomerse sferen hangen.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2 tros kerstrostomaten, peper, zout, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje olijfolie
2
Was de tomaatjes, snijd ze doormidden en leg ze vervolgens op een bakplaat met een vel bakpapier of een siliconenmatje. Kruid ze met wat peper en zout. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en een beetje suiker.
2 bol Look, 1 flinke scheut olijfolie
3
Snijd de bollen look in twee en leg 2 helften op een vel aluminiumfolie. Giet er flink wat olijfolie over. Schik er de andere helften op en pak de lookbollen in met de folie. Leg de proppen op de bakplaat bij de tomaatjes.
4
Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende een uur.
De basilicumolie en de tapenade
0,2 l maïs olie, 0,2 l olijfolie, 1 bosje basilicum, handvol spinazieblaadjes
5
Doe de maisolie, de olijfolie, de volledige bussel basilicum en een handvol spinazie in de pot van de blender. Laat het geheel gedurende 10 tot 15 minuten mixen.
6
Neem een neteldoek, een trechterzeef of gewone trechter en een maatbeker. Schik de trechterzeef in de maatbeker en leg er er de neteldoek over. Laat de basilicumolie door de neteldoek en de trechterzeef lopen in de maatbeker.
180 g Zwarte olijven, 1 snuifje cayennepeper, zout, 1 citroen
7
Doe de olijven in dezelfde beker van de blender. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, een snuifje zout en het sap van de citroen. Mix fijn tot een tapenade. Kruid de tapenade bij indien nodig.
De basilicum aïoli
8
Haal de bakplaat met de gekonfijte tomaatjes en de bollen look uit de oven wanneer ze zacht zijn. Laat ze even afkoelen.
1 ei
9
Doe de eierdooier in een maatbeker.
1 tl scherpe mosterd, 0,5 citroenen
10
Knijp er de teentjes look uit en voeg ze toe aan de eierdooier met de scherpe mosterd en het sap van de citroen. Mix al een eerste keer fijn.
11
Voeg er de basilicumolie in scheutjes aan toe en maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer. Mix tot je de textuur van een gewone mayonaise bekomt.
De pizza
1 vel pizzadeeg
12
Rol het pizzadeeg uit tot een ronde pizza en bedek de bodem met een laagje olijventapenade. Verdeel er vervolgens de gekonfijte tomaatjes over.
TIPMaak je eigen deeg met behulp van dit recept: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pizzadeeg-0
1 bol buffelmozzarella, 1 el kappertjes, Ansjovis, 1 een extra likje olijfolie
13
Scheur de mozzarella in stukken, schik ze op de pizza, gevolgd door de kappertjes, de ansjovis en een likje olijfolie.
14
Schuif de pizza in een voorverwarmde oven van 300°C gedurende 10 minuten tot ze goudbruin gebakken is.
Rucola
15
Besprenkel de pizza met de basilicumaïolie en werk af met wat rucola.