dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes (thumbnail)Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes

Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes

1u 25m
14
-
2.3K
Recepten

Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes

Een knalgroene spinaziesoep met een Oosters karakter dankzij de heerlijke smaken van groene chilipasta, gember, limoenblaadjes en citroengras. De rivierkreeftjes geven de soep de perfecte finishing touch!
Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes (thumbnail)Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes

Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes

1u 25m
14
-
2.3K
Recepten

Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes

Een knalgroene spinaziesoep met een Oosters karakter dankzij de heerlijke smaken van groene chilipasta, gember, limoenblaadjes en citroengras. De rivierkreeftjes geven de soep de perfecte finishing touch!
Type gerechtSoep
Totale tijd1u 25m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ajuinen
3
Selder
5 stengel
Look
2 teentjes
Gember
1 duim
Citroengras
3 stengel
Limoenblaadjes
3
Groene currypasta
1 el
Groentebouillon
3 l
Vissaus
Aardappelen
2
Spinazie
500 g
Kokosmelk
1 blik
Koriander

Benodigdheden

Een ruime casserole, een fijnrasp, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

olijfolie, 3 ajuinen
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 stengel selder, 2 teentjes Look
2
Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
1 duim gember, 3 stengel Citroengras, 3 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta
3
Schil en snijd de gember grof. Voeg hem toe aan de soep, gevolgd door de stengels citroengras, de limoenblaadjes, de groene currypasta en de grofgesneden groene chilipeper aan toe.
3 l groentebouillon, Vissaus
4
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een scheutje vissaus.
2 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof boven de soep. Laat de soep gedurende 60 minuten ongeveer garen op het vuur.
500 g spinazie, 0,75 blik kokosmelk
6
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Meng er de spinazie en de kokosmelk onder en mix de soep vervolgens fijn.
Vissaus
7
Werk de soep af met een extra scheutje vissaus.
0,25 blik kokosmelk, koriander
8
Serveer de Oosterse spinaziesoep in een kommetje en werk hem af met enkele rivierkreeftjes, een likje kokosmelk en een paar pluksels koriander.
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
2
Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

olijfolie, 3 ajuinen
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 stengel selder, 2 teentjes Look
2
Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
1 duim gember, 3 stengel Citroengras, 3 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta
3
Schil en snijd de gember grof. Voeg hem toe aan de soep, gevolgd door de stengels citroengras, de limoenblaadjes, de groene currypasta en de grofgesneden groene chilipeper aan toe.
3 l groentebouillon, Vissaus
4
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een scheutje vissaus.
2 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof boven de soep. Laat de soep gedurende 60 minuten ongeveer garen op het vuur.
500 g spinazie, 0,75 blik kokosmelk
6
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Meng er de spinazie en de kokosmelk onder en mix de soep vervolgens fijn.
Vissaus
7
Werk de soep af met een extra scheutje vissaus.
0,25 blik kokosmelk, koriander
8
Serveer de Oosterse spinaziesoep in een kommetje en werk hem af met enkele rivierkreeftjes, een likje kokosmelk en een paar pluksels koriander.
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
2
Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes (thumbnail)Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
3
Selder
5 stengel
Look
2 teentjes
Gember
1 duim
Citroengras
3 stengel
Limoenblaadjes
3
Groene currypasta
1 el
Groentebouillon
3 l
Vissaus
Aardappelen
2
Spinazie
500 g
Kokosmelk
1 blik
Koriander

Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes

Een knalgroene spinaziesoep met een Oosters karakter dankzij de heerlijke smaken van groene chilipasta, gember, limoenblaadjes en citroengras. De rivierkreeftjes geven de soep de perfecte finishing touch!
Instructies
olijfolie, 3 ajuinen
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 stengel selder, 2 teentjes Look
2
Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
1 duim gember, 3 stengel Citroengras, 3 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta
3
Schil en snijd de gember grof. Voeg hem toe aan de soep, gevolgd door de stengels citroengras, de limoenblaadjes, de groene currypasta en de grofgesneden groene chilipeper aan toe.
3 l groentebouillon, Vissaus
4
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een scheutje vissaus.
2 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof boven de soep. Laat de soep gedurende 60 minuten ongeveer garen op het vuur.
500 g spinazie, 0,75 blik kokosmelk
6
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Meng er de spinazie en de kokosmelk onder en mix de soep vervolgens fijn.
Vissaus
7
Werk de soep af met een extra scheutje vissaus.
0,25 blik kokosmelk, koriander
8
Serveer de Oosterse spinaziesoep in een kommetje en werk hem af met enkele rivierkreeftjes, een likje kokosmelk en een paar pluksels koriander.