Instructies

4 personen
olijfolie, 3 ajuinen
1

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.

5 stengel selder, 2 teentjes Look
2

Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.

1 duim gember, 3 stengel Citroengras, 3 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta
3

Schil en snijd de gember grof. Voeg hem toe aan de soep, gevolgd door de stengels citroengras, de limoenblaadjes, de groene currypasta en de grofgesneden groene chilipeper aan toe.

3 l groentebouillon, Vissaus
4

Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een scheutje vissaus.

2 aardappelen
5

Schil de aardappelen en snijd ze grof boven de soep. Laat de soep gedurende 60 minuten ongeveer garen op het vuur.

500 g spinazie, 0,75 blik kokosmelk
6

Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Meng er de spinazie en de kokosmelk onder en mix de soep vervolgens fijn.

Vissaus
7

Werk de soep af met een extra scheutje vissaus.

0,25 blik kokosmelk, koriander
8

Serveer de Oosterse spinaziesoep in een kommetje en werk hem af met enkele rivierkreeftjes, een likje kokosmelk en een paar pluksels koriander.