Onze spaghettisaus

Onze spaghettisaus

3u 15m
19
-
197
Recepten

Onze spaghettisaus

Tomatensaus met groenten, pancetta, gehakt en rode wijn.
Onze spaghettisaus

Onze spaghettisaus

3u 15m
19
-
197
Recepten

Onze spaghettisaus

Tomatensaus met groenten, pancetta, gehakt en rode wijn.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd3u 15m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes197

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
2.000 g
Gedroogde champignons
15 g
Uien
6
Look
8 teentjes
Wortelen
3
Selder
4 stengels
Gedroogde oregano
1 el
Chiliflakes
1 tl
Laurierblaadjes
4
Tijm
6 takjes
Rozemarijn
2 takjes
Pancetta
200 g
Ansjovisfiletsgezouten
6
Rode wijn
1 fles
Tomatenpuree
140 g
Gepelde tomaten
800 g
Spaghetti
400 g
Emmentalergemalen
100 g
Parmezaan
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de saus:

1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
15 g gedroogde champignons
2
Laat de gedroogde champignons weken in een liter kokend water.
6 uien, 8 teentjes Look, 3 wortelen, 4 stengels selder
3
Snijd de uien, knoflook, wortelen en selder heel fijn of mix ze een voor een in de blender.
4
Stoof de uien en de selder in een flinke scheut olijfolie in een vuurvaste stoofpot.
5
Voeg de wortel en de knoflook toe.
200 g pancetta
6
Snijd de pancetta in fijne blokjes of hak het vlees kort fijn in de hakmolen en stoof de pancetta langzaam aan met de groenten.
6 ansjovisfilets (gezouten)
7
Doe hetzelfde met de ansjovisfilets.
2.000 g gemengd gehakt
8
Bak in een aparte pan het gehakt mooi krokant en voeg het toe aan de groenten.
140 g Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat die even meebakken.
1 fles rode wijn
10
Blus de pan waar het vlees in gebakken is met de helft van de rode wijn en laat even goed doorkoken. Roer de aanbaksels los.
11
Voeg de rest van de rode wijn toe aan de groenten.
1 el gedroogde oregano, 1 tl chiliflakes, 4 laurierblaadjes, 6 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn
12
Voeg de gedroogde oregano, de chiliflakes, laurier, tijm en rozemarijn toe. Of maak een bouquet garni van de laurier, tijm en rozemarijn.
15 g gedroogde champignons
13
Haal de champignons uit het water en hak ze fijn. Voeg ze toe aan de saus, samen met het water waarin de champignons geweekt hebben; dat geeft veel umami.
800 g gepelde tomaten
14
Knijp de gepelde tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de saus.
15
Spoel de blikjes uit met water en voeg het toe.
16
Zet een deksel op de pot en schuif de saus voor 3 uur in de oven.

Om af te werken:

400 g spaghetti
17
Kook de pasta net niet gaar in gezouten water.
18
Doe de pasta in een grote pot en schep er een pollepel pastawater bij.
19
Schep er enkele lepels spaghettisaus bij en meng alles op het vuur onder elkaar. Laat de pasta geleidelijk aan verder garen in de saus.
100 g parmezaan, 100 g emmentaler (gemalen)
20
Serveer met parmezaan of gemalen kaas.
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
2
Laat de gedroogde champignons weken in een liter kokend water.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voor de saus:

1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
15 g gedroogde champignons
2
Laat de gedroogde champignons weken in een liter kokend water.
6 uien, 8 teentjes Look, 3 wortelen, 4 stengels selder
3
Snijd de uien, knoflook, wortelen en selder heel fijn of mix ze een voor een in de blender.
4
Stoof de uien en de selder in een flinke scheut olijfolie in een vuurvaste stoofpot.
5
Voeg de wortel en de knoflook toe.
200 g pancetta
6
Snijd de pancetta in fijne blokjes of hak het vlees kort fijn in de hakmolen en stoof de pancetta langzaam aan met de groenten.
6 ansjovisfilets (gezouten)
7
Doe hetzelfde met de ansjovisfilets.
2.000 g gemengd gehakt
8
Bak in een aparte pan het gehakt mooi krokant en voeg het toe aan de groenten.
140 g Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat die even meebakken.
1 fles rode wijn
10
Blus de pan waar het vlees in gebakken is met de helft van de rode wijn en laat even goed doorkoken. Roer de aanbaksels los.
11
Voeg de rest van de rode wijn toe aan de groenten.
1 el gedroogde oregano, 1 tl chiliflakes, 4 laurierblaadjes, 6 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn
12
Voeg de gedroogde oregano, de chiliflakes, laurier, tijm en rozemarijn toe. Of maak een bouquet garni van de laurier, tijm en rozemarijn.
15 g gedroogde champignons
13
Haal de champignons uit het water en hak ze fijn. Voeg ze toe aan de saus, samen met het water waarin de champignons geweekt hebben; dat geeft veel umami.
800 g gepelde tomaten
14
Knijp de gepelde tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de saus.
15
Spoel de blikjes uit met water en voeg het toe.
16
Zet een deksel op de pot en schuif de saus voor 3 uur in de oven.

Om af te werken:

400 g spaghetti
17
Kook de pasta net niet gaar in gezouten water.
18
Doe de pasta in een grote pot en schep er een pollepel pastawater bij.
19
Schep er enkele lepels spaghettisaus bij en meng alles op het vuur onder elkaar. Laat de pasta geleidelijk aan verder garen in de saus.
100 g parmezaan, 100 g emmentaler (gemalen)
20
Serveer met parmezaan of gemalen kaas.
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
2
Laat de gedroogde champignons weken in een liter kokend water.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden