Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla

De zomer staat voor de deur en dat zullen we geweten hebben! Jeroen luidt het weekend in met een heerlijk stukje koe op de grill. Daarbij serveert hij een koude, zuiderse saus tjokvol groene kruiden, frietjes met Parmezaanse kaas over geraspt en een bonte tomatensla.

Ingrediënten

  • 800 g onglet
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 chilipeper
  • 1 sjalot
  • 2 teentje look
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes basilicum
  • enkele takjes oregano
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie
  • 5 eetlepel rode wijnazijn
  • een snuif komijn
  • een snuif paprikapoeder
  • keukenzout
  • 1 sjalot
  • 600 g tomaten
  • 120 g parmezaan
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • grillpan
  • friteuse

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Laat de grillpan goed heet worden.

Schil de aardappelen en snijd er dikke frieten van. Pocheer ze 4 minuten in de friteuse. Laat de frieten uitlekken op wat keukenpapier en laat ze daarna afkoelen in de diepvries.

Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.

Snijd de chilipeper in twee, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en plet de look. Doe alles samen in een kom.

Snijd de peterselie, de basilicum, de oregano en de tijm fijn en voeg de kruiden toe. Giet er een flinke scheut olijfolie en wat rode wijnazijn bij.

Breng de chimichurri op smaak met komijn, paprikapoeder en een flinke snuif zout.

Pel de sjalot, snijd ze in ringen en doe de sliertjes in een kom. Sprenkel er flink wat azijn over en laat ze even marineren.

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in stukken. 

Doe de tomaten bij de gemarineerde sjalot. Voeg een scheut olijfolie toe aan de tomatensla. Breng op smaak met peper en zout en meng hem goed. Schep de tomatensla in een kom en leg er wat basilicum bij.

Bak de frieten krokant in het hete frituurvet op 180 °C. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier, strooi er een snuif zout over, leg ze op een plank en rasp de parmezaan erover.

Kruid het vlees met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de stukken vlees op de hete grill en draai ze halverwege om.

Snijd het gegrilde vlees in dunne plakken, tegen de draad in. Schik ze op de plank bij de parmezaanfrieten. Serveer met de tomatensla en de chimichurri.

Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla