dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla (thumbnail)Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla

Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla

50m
17
100%
3.3K
Recepten

Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla

De zomer staat voor de deur en dat zullen we geweten hebben! Jeroen luidt het weekend in met een heerlijk stukje koe op de grill. Daarbij serveert hij een koude, zuiderse saus tjokvol groene kruiden, frietjes met parmezaanse kaas over geraspt en een bonte tomatensla.
Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla (thumbnail)Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla

Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla

50m
17
100%
3.3K
Recepten

Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla

De zomer staat voor de deur en dat zullen we geweten hebben! Jeroen luidt het weekend in met een heerlijk stukje koe op de grill. Daarbij serveert hij een koude, zuiderse saus tjokvol groene kruiden, frietjes met parmezaanse kaas over geraspt en een bonte tomatensla.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Onglet
800 g
Frietaardappelen
1.000 g
Rode chilipeper
1
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Peterselie
Basilicum
Oregano
Tijm
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
2 scheutjes
Rode wijnazijn
3 el
Rode wijnazijn
1 scheutje
Komijn
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Zout
2 snuifjes
Zout
Tomaten
600 g
Parmezaan
120 g
Zwarte peper

Benodigdheden

Grillpan, friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g onglet
1
Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Laat de grillpan goed heet worden.
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd er dikke frieten van. Pocheer ze 4 minuten in de friteuse. Laat de frieten uitlekken op wat keukenpapier en laat ze daarna afkoelen in de diepvries.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
1 rode chilipepers, 1 sjalot, 2 teentjes look
5
Snijd de chilipeper in twee, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en plet de look. Doe alles samen in een kom.
peterselie, basilicum, oregano, tijm, 1 een flinke scheut olijfolie, 3 el rode wijnazijn
6
Snijd de peterselie, de basilicum, de oregano en de tijm fijn en voeg de kruiden toe. Giet er een flinke scheut olijfolie en wat rode wijnazijn bij.
1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje keukenzout
7
Breng de chimichurri op smaak met komijn, paprikapoeder en een flinke snuif zout.
1 sjalot, 1 scheutje rode wijnazijn
8
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en doe de sliertjes in een kom. Sprenkel er flink wat azijn over en laat ze even marineren.
9
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in stukken.
600 g gemengde tomaten, 1 scheutje olijfolie, basilicum
10
Doe de tomaten bij de gemarineerde sjalot. Voeg een scheut olijfolie toe aan de tomatensla. Breng op smaak met peper en zout en meng hem goed. Schep de tomatensla in een kom en leg er wat basilicum bij.
1 snuifje keukenzout, 120 g parmezaan
11
Bak de frieten krokant in het hete frituurvet op 180 °C. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier, strooi er een snuif zout over, leg ze op een plank en rasp de parmezaan erover.
keukenzout, zwarte peper, 1 scheutje olijfolie
12
Kruid het vlees met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de stukken vlees op de hete grill en draai ze halverwege om.
13
Snijd het gegrilde vlees in dunne plakken, tegen de draad in. Schik ze op de plank bij de parmezaanfrieten. Serveer met de tomatensla en de chimichurri.
1
Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Laat de grillpan goed heet worden.

Instructies

800 g onglet
1
Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Laat de grillpan goed heet worden.
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd er dikke frieten van. Pocheer ze 4 minuten in de friteuse. Laat de frieten uitlekken op wat keukenpapier en laat ze daarna afkoelen in de diepvries.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
1 rode chilipepers, 1 sjalot, 2 teentjes look
5
Snijd de chilipeper in twee, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en plet de look. Doe alles samen in een kom.
peterselie, basilicum, oregano, tijm, 1 een flinke scheut olijfolie, 3 el rode wijnazijn
6
Snijd de peterselie, de basilicum, de oregano en de tijm fijn en voeg de kruiden toe. Giet er een flinke scheut olijfolie en wat rode wijnazijn bij.
1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje keukenzout
7
Breng de chimichurri op smaak met komijn, paprikapoeder en een flinke snuif zout.
1 sjalot, 1 scheutje rode wijnazijn
8
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en doe de sliertjes in een kom. Sprenkel er flink wat azijn over en laat ze even marineren.
9
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in stukken.
600 g gemengde tomaten, 1 scheutje olijfolie, basilicum
10
Doe de tomaten bij de gemarineerde sjalot. Voeg een scheut olijfolie toe aan de tomatensla. Breng op smaak met peper en zout en meng hem goed. Schep de tomatensla in een kom en leg er wat basilicum bij.
1 snuifje keukenzout, 120 g parmezaan
11
Bak de frieten krokant in het hete frituurvet op 180 °C. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier, strooi er een snuif zout over, leg ze op een plank en rasp de parmezaan erover.
keukenzout, zwarte peper, 1 scheutje olijfolie
12
Kruid het vlees met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de stukken vlees op de hete grill en draai ze halverwege om.
13
Snijd het gegrilde vlees in dunne plakken, tegen de draad in. Schik ze op de plank bij de parmezaanfrieten. Serveer met de tomatensla en de chimichurri.
1
Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Laat de grillpan goed heet worden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla (thumbnail)Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla
4 personen
50m
Ingrediënten
Onglet
800 g
Frietaardappelen
1.000 g
Rode chilipeper
1
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Peterselie
Basilicum
Oregano
Tijm
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
2 scheutjes
Rode wijnazijn
3 el
Rode wijnazijn
1 scheutje
Komijn
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Zout
2 snuifjes
Zout
Tomaten
600 g
Parmezaan
120 g
Zwarte peper

Onglet met chimichurri, parmezaanfrietjes en tomatensla

De zomer staat voor de deur en dat zullen we geweten hebben! Jeroen luidt het weekend in met een heerlijk stukje koe op de grill. Daarbij serveert hij een koude, zuiderse saus tjokvol groene kruiden, frietjes met parmezaanse kaas over geraspt en een bonte tomatensla.
Instructies
800 g onglet
1
Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Laat de grillpan goed heet worden.
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd er dikke frieten van. Pocheer ze 4 minuten in de friteuse. Laat de frieten uitlekken op wat keukenpapier en laat ze daarna afkoelen in de diepvries.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
1 rode chilipepers, 1 sjalot, 2 teentjes look
5
Snijd de chilipeper in twee, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en plet de look. Doe alles samen in een kom.
peterselie, basilicum, oregano, tijm, 1 een flinke scheut olijfolie, 3 el rode wijnazijn
6
Snijd de peterselie, de basilicum, de oregano en de tijm fijn en voeg de kruiden toe. Giet er een flinke scheut olijfolie en wat rode wijnazijn bij.
1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje keukenzout
7
Breng de chimichurri op smaak met komijn, paprikapoeder en een flinke snuif zout.
1 sjalot, 1 scheutje rode wijnazijn
8
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en doe de sliertjes in een kom. Sprenkel er flink wat azijn over en laat ze even marineren.
9
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in stukken.
600 g gemengde tomaten, 1 scheutje olijfolie, basilicum
10
Doe de tomaten bij de gemarineerde sjalot. Voeg een scheut olijfolie toe aan de tomatensla. Breng op smaak met peper en zout en meng hem goed. Schep de tomatensla in een kom en leg er wat basilicum bij.
1 snuifje keukenzout, 120 g parmezaan
11
Bak de frieten krokant in het hete frituurvet op 180 °C. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier, strooi er een snuif zout over, leg ze op een plank en rasp de parmezaan erover.
keukenzout, zwarte peper, 1 scheutje olijfolie
12
Kruid het vlees met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de stukken vlees op de hete grill en draai ze halverwege om.
13
Snijd het gegrilde vlees in dunne plakken, tegen de draad in. Schik ze op de plank bij de parmezaanfrieten. Serveer met de tomatensla en de chimichurri.