Instructies
4 personen
800 g Onglet
1
Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Ad door Albert Heijn

Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost potten & pannen. Alleen bij Albert Heijn!
2
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Laat de grillpan goed heet worden.
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd er dikke frieten van. Pocheer ze 4 minuten in de friteuse. Laat de frieten uitlekken op wat keukenpapier en laat ze daarna afkoelen in de diepvries.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
1 rode chilipeper, 1 Sjalotten, 2 teentjes Look
5
Snijd de chilipeper in twee, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en plet de look. Doe alles samen in een kom.
peterselie, basilicum, oregano, tijm, 1 een flinke scheut olijfolie, 3 el Rode wijnazijn
6
Snijd de peterselie, de basilicum, de oregano en de tijm fijn en voeg de kruiden toe. Giet er een flinke scheut olijfolie en wat rode wijnazijn bij.
1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje zout
7
Breng de chimichurri op smaak met komijn, paprikapoeder en een flinke snuif zout.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
8
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en doe de sliertjes in een kom. Sprenkel er flink wat azijn over en laat ze even marineren.
9
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in stukken.
600 g tomaten, 1 scheutje olijfolie, basilicum
10
Doe de tomaten bij de gemarineerde sjalot. Voeg een scheut olijfolie toe aan de tomatensla. Breng op smaak met peper en zout en meng hem goed. Schep de tomatensla in een kom en leg er wat basilicum bij.
1 snuifje zout, 120 g parmezaan
11
Bak de frieten krokant in het hete frituurvet op 180 °C. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier, strooi er een snuif zout over, leg ze op een plank en rasp de parmezaan erover.
zout, zwarte peper, 1 scheutje olijfolie
12
Kruid het vlees met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de stukken vlees op de hete grill en draai ze halverwege om.
13