
Deze grote, winterse omelet is ideaal om je restjes in te verwerken. Zowel de gekookte aardappelen als de champignons en stukjes zwarte pens gaan in dezelfde pan als de eieren. Even verder garen in de oven en je smeuïge omelet is klaar om te serveren! Als garnituur voorziet Jeroen gebakken appeltjes, geflambeerd in een scheutje calvados.
Ingrediënten
- 400 g aardappelen
- 1 ajuin
- 200 g boschampignon
- 4 zwarte pens
- 1 teen look
- peper
- zout
- 8 ei
- een scheutje melk
- 2 Jonagold appel
- 1 eetlepel kristalsuiker
- een scheutje calvados
- 4 stengels lente-ui
- enkele takjes kervel
- enkele takjes peterselie
Benodigdheden
Bereiding
De omelet met zwarte pens en champignons
Kook de aardappelen gaar in gezouten water of gebruik een restje aardappelen van de vorige dag.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt een klont boter in een grote pan.
Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de boter.
Snijd de gekookte aardappelen in stukjes en leg ze mee in de pan.
Maak de champignons proper en laat ze meebakken.
Snijd de pensen in schijfjes en bak ze ook aan in de pan.
Pel en plet de look. Stoof mee aan.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Kluts de eieren los met een scheutje melk. Kruid ook met peper en zout.
Giet het eiermengsel mee in de pan en laat de omelet vervolgens in de oven op 180°C verder garen gedurende 20 minuten.
De gebakken appeltjes
Smelt een klontje boter in een pan.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Stoof de appelblokjes aan in de hete boter.
Strooi er de suiker over en laat even verder bakken.
Flambeer de appeltjes met een scheutje calvados.
De afwerking
Spoel de lente-ui, de peterselie en de kervel. Snijd de lente-ui en de peterselie fijn.
Haal de omelet uit de oven, strooi er de verse kruiden over en serveer de omelet in z’n geheel. Smakelijk!