Instructies

4 personen

De omelet met zwarte pens en champignons

400 g aardappelen
1

Kook de aardappelen gaar in gezouten water of gebruik een restje aardappelen van de vorige dag.

2

Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Smelt een klont boter in een grote pan.

1 ajuin
4

Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de boter.

5

Snijd de gekookte aardappelen in stukjes en leg ze mee in de pan.

200 g boschampignons
6

Maak de champignons proper en laat ze meebakken.

4 zwarte pensen
7

Snijd de pensen in schijfjes en bak ze ook aan in de pan.

1 teentje Look
8

Pel en plet de look. Stoof mee aan.

peper, zout
9

Breng het geheel op smaak met peper en zout.

8 eieren, peper, zout, 1 scheutje melk
10

Kluts de eieren los met een scheutje melk. Kruid ook met peper en zout.

11

Giet het eiermengsel mee in de pan en laat de omelet vervolgens in de oven op 180°C verder garen gedurende 20 minuten.

De gebakken appeltjes

12

Smelt een klontje boter in een pan.

2 appels
13

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Stoof de appelblokjes aan in de hete boter.

1 el kristalsuiker
14

Strooi er de suiker over en laat even verder bakken.

1 scheutje calvados
15

Flambeer de appeltjes met een scheutje calvados.

TIPZet je dampkap uit om te voorkomen dat de vlam in de pan slaat en hou kinderen uit de buurt.

De afwerking

4 stengels lente-uien, kervel, peterselie
16

Spoel de lente-ui, de peterselie en de kervel. Snijd de lente-ui en de peterselie fijn.

17

Haal de omelet uit de oven, strooi er de verse kruiden over en serveer de omelet in z’n geheel. Smakelijk!