Omelet met worstjes, spinazie en kaas & omelet met tomaat, spek en kaas
Omelet met worstjes, spinazie en kaas & omelet met tomaat, spek en kaas
Omelet met worstjes, spinazie en kaas & omelet met tomaat, spek en kaas
Omelet met worstjes, spinazie en kaas & omelet met tomaat, spek en kaas
Ingrediënten
4 personen
Brood
Boter
Champignons
250 g
Worsten
200 g
Eieren
12
Melk
2 scheutjes
Peper
Zout
Look
1 teentje
Spinazie
200 g
Gemalen kaas
400 g
Ontbijtspek
400 g
Ajuinen
2
Gedroogde oregano
Kerstomaten
200 g
Benodigdheden
2 ovenschalen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
De omelet met champignons en worstjes
boter
2
Smelt een klontje boter in een ovenschaal.
250 g champignons
3
Maak de champignons schoon en halveer ze.
200 g Worsten
4
Bak de worstjes in de boter.
6 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
5
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
6
Haal de worstjes uit de ovenschaal. Doe er een extra klontje boter in en bak de champignons.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de lookpulp met de champignons.
200 g spinazie
8
Was de spinazie en laat uitlekken. Doe hem bij de champignons. Kruid met peper en zout.
9
Leg de worstjes weer in de ovenschaal en giet er de eieren over.
200 g gemalen kaas
10
Bestrooi met gemalen kaas.
Omelet met spek en kerstomaten
boter
11
Smelt een klontje boter in een ovenschaal.
400 g ontbijtspek
12
Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze in de boter.
2 ajuinen
13
Pel de uien en snijd in reepjes.
gedroogde oregano
14
Haal het spek uit de ovenschaal. Bak de uien in de vetstof. Kruid met een flinke snuif oregano.
6 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
15
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
200 g kerstomaten
16
Halveer de kerstomaten.
17
Doe het spek terug in de ovenschaal. Bak de kerstomaten even mee. Giet er de losgeklopte eieren over.
200 g gemalen kaas
18
Bestrooi met gemalen kaas.
Afwerken en serveren
19
Bak de omeletten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
brood
20
Serveer de omeletten met brood.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
De omelet met champignons en worstjes
boter
2
Smelt een klontje boter in een ovenschaal.
250 g champignons
3
Maak de champignons schoon en halveer ze.
200 g Worsten
4
Bak de worstjes in de boter.
6 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
5
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
6
Haal de worstjes uit de ovenschaal. Doe er een extra klontje boter in en bak de champignons.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de lookpulp met de champignons.
200 g spinazie
8
Was de spinazie en laat uitlekken. Doe hem bij de champignons. Kruid met peper en zout.
9
Leg de worstjes weer in de ovenschaal en giet er de eieren over.
200 g gemalen kaas
10
Bestrooi met gemalen kaas.
Omelet met spek en kerstomaten
boter
11
Smelt een klontje boter in een ovenschaal.
400 g ontbijtspek
12
Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze in de boter.
2 ajuinen
13
Pel de uien en snijd in reepjes.
gedroogde oregano
14
Haal het spek uit de ovenschaal. Bak de uien in de vetstof. Kruid met een flinke snuif oregano.
6 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
15
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
200 g kerstomaten
16
Halveer de kerstomaten.
17
Doe het spek terug in de ovenschaal. Bak de kerstomaten even mee. Giet er de losgeklopte eieren over.
200 g gemalen kaas
18
Bestrooi met gemalen kaas.
Afwerken en serveren
19
Bak de omeletten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
brood
20
Serveer de omeletten met brood.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
Champignons
250 g
Worsten
200 g
Eieren
12
Melk
2 scheutjes
Peper
Zout
Look
1 teentje
Spinazie
200 g
Gemalen kaas
400 g
Ontbijtspek
400 g
Ajuinen
2
Gedroogde oregano
Kerstomaten
200 g
Brood
Omelet met worstjes, spinazie en kaas & omelet met tomaat, spek en kaas
Een stevig ontbijt, speciaal voor iedereen die moet buiten werken. Jeroen maakt twee grote omeletten – een met worstjes en een met spek. In plaats van een pan gebruikt hij grote ovenschalen die hij in de oven zet.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
De omelet met champignons en worstjes
boter
2
Smelt een klontje boter in een ovenschaal.
250 g champignons
3
Maak de champignons schoon en halveer ze.
200 g Worsten
4
Bak de worstjes in de boter.
6 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
5
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
6
Haal de worstjes uit de ovenschaal. Doe er een extra klontje boter in en bak de champignons.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de lookpulp met de champignons.
200 g spinazie
8
Was de spinazie en laat uitlekken. Doe hem bij de champignons. Kruid met peper en zout.
9
Leg de worstjes weer in de ovenschaal en giet er de eieren over.
200 g gemalen kaas
10
Bestrooi met gemalen kaas.
Omelet met spek en kerstomaten
boter
11
Smelt een klontje boter in een ovenschaal.
400 g ontbijtspek
12
Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze in de boter.
2 ajuinen
13
Pel de uien en snijd in reepjes.
gedroogde oregano
14
Haal het spek uit de ovenschaal. Bak de uien in de vetstof. Kruid met een flinke snuif oregano.
6 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
15
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
200 g kerstomaten
16
Halveer de kerstomaten.
17
Doe het spek terug in de ovenschaal. Bak de kerstomaten even mee. Giet er de losgeklopte eieren over.
200 g gemalen kaas
18
Bestrooi met gemalen kaas.
Afwerken en serveren
19
Bak de omeletten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
brood
20
Serveer de omeletten met brood.