Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

De omelet met champignons en worstjes

boter
2

Smelt een klontje boter in een ovenschaal.

250 g champignons
3

Maak de champignons schoon en halveer ze.

200 g Worsten
4

Bak de worstjes in de boter.

6 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
5

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.

6

Haal de worstjes uit de ovenschaal. Doe er een extra klontje boter in en bak de champignons.

1 teentje Look
7

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de lookpulp met de champignons.

200 g spinazie
8

Was de spinazie en laat uitlekken. Doe hem bij de champignons. Kruid met peper en zout.

9

Leg de worstjes weer in de ovenschaal en giet er de eieren over.

200 g gemalen kaas
10

Bestrooi met gemalen kaas.

Omelet met spek en kerstomaten

boter
11

Smelt een klontje boter in een ovenschaal.

400 g ontbijtspek
12

Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze in de boter.

2 ajuinen
13

Pel de uien en snijd in reepjes.

gedroogde oregano
14

Haal het spek uit de ovenschaal. Bak de uien in de vetstof. Kruid met een flinke snuif oregano.

6 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
15

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.

200 g kerstomaten
16

Halveer de kerstomaten.

17

Doe het spek terug in de ovenschaal. Bak de kerstomaten even mee. Giet er de losgeklopte eieren over.

200 g gemalen kaas
18

Bestrooi met gemalen kaas.

Afwerken en serveren

19

Bak de omeletten 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
20

Serveer de omeletten met brood.