Coniglio alla cacciatora
Coniglio alla cacciatora
Coniglio alla cacciatora
Coniglio alla cacciatora
Ingrediënten
4 personen
Boter
1 een flinke klont
Konijn
1
Bloem
Ajuinen
2
Look
7 teentjes
Pancetta
150 g
Ansjovis
2
Parijse champignons
2 bakje
Rode wijn
0,4 l
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Salie
Oregano
1 takje
Tomaten
2 blikje
Tomatenblokjes
1 blikje
Aardappelen
600 g
Peper
Zout
Olijfolie
1 een likje
Zwarte olijven
4 el
Barolo uitjes
2 el
Basilicum
Benodigdheden
Casserole of ruime kookpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
1 een flinke klont boter
2
Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
1 konijn
3
Kruid de stukken konijn met peper en zout.
bloem
4
Neem een ovenschaal en doe er flink wat bloem in. Haal de stukken konijn door de bloem.
5
Kleur de stukken konijn in de hete vetstof. Draai de stukken op tijd om.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
6
Pel de uien en de teentjes look en snipper ze fijn.
150 g pancetta
7
Snijd de pancetta in blokjes.
8
Haal de stukken konijn uit de pot en houd ze even apart.
9
Bak de blokjes pancetta in dezelfde casserole.
10
Leg er vervolgens de fijngesnipperde ui tussen en meng onder de pancetta. Doe er tenslotte de look bij.
2 Ansjovis
11
Snijd de ansjovis fijn en voeg toe aan de stoofpot.
2 bakje Parijse champignons
12
Snijd de champignons in kwartjes boven de casserole en meng ze onder de stoofpot.
0,4 l rode wijn
13
Blus het geheel met de rode wijn en laat de wijn inkoken.
tijm, 1 takje rozemarijn, laurierblaadjes, Salie, 1 takje oregano
14
Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, salie en oregano.
2 blikje tomaten
15
Voeg de gepelde tomaten toe aan de stoofpot als de wijn flink weggekookt is. Vul ieder blikje telkens met een beetje water en voeg toe voor extra vocht.
1 blikje Tomatenblokjes
16
Voeg er vervolgens de tomatenstukjes aan toe en spoel opnieuw uit met een scheutje water. Meng het geheel onder elkaar.
17
Voeg de stukken konijn opnieuw toe aan de casserole.
18
Zet het deksel op de casserole, verlaag het vuur en laat de stoofpot 60 minuten rustig pruttelen.
600 g aardappelen
19
Was de aardappelen grondig en laat ze uitlekken. Snijd ze vervolgens in kwartjes en leg ze in een ovenschaal.
3 teentjes Look
20
Duw de teentjes look plat. Leg ze tussen de aardappelen in de ovenschaal.
peper, zout, 1 een likje olijfolie, rozemarijn
21
Kruid de aardappelen met peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn tussen. Werk af met een likje olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven tot de aardappelen gaar zijn.
4 el Zwarte olijven
22
Spoel de olijven onder water en laat ze even uitlekken.
2 el barolo uitjes
23
Werk de stoofpot af door er de olijven en de opgelegde zilveruien aan toe te voegen. Meng ze onder de stoofpot.
peper, zout
24
Kruid het geheel bij met peper en grof zout.
basilicum
25
Serveer wat van de Italiaanse stoofpot op een bord en leg er enkele gebakken aardappelen bij. Werk het bord af met enkele blaadjes basilicum.
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
1 een flinke klont boter
2
Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
1 konijn
3
Kruid de stukken konijn met peper en zout.
bloem
4
Neem een ovenschaal en doe er flink wat bloem in. Haal de stukken konijn door de bloem.
5
Kleur de stukken konijn in de hete vetstof. Draai de stukken op tijd om.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
6
Pel de uien en de teentjes look en snipper ze fijn.
150 g pancetta
7
Snijd de pancetta in blokjes.
8
Haal de stukken konijn uit de pot en houd ze even apart.
9
Bak de blokjes pancetta in dezelfde casserole.
10
Leg er vervolgens de fijngesnipperde ui tussen en meng onder de pancetta. Doe er tenslotte de look bij.
2 Ansjovis
11
Snijd de ansjovis fijn en voeg toe aan de stoofpot.
2 bakje Parijse champignons
12
Snijd de champignons in kwartjes boven de casserole en meng ze onder de stoofpot.
0,4 l rode wijn
13
Blus het geheel met de rode wijn en laat de wijn inkoken.
tijm, 1 takje rozemarijn, laurierblaadjes, Salie, 1 takje oregano
14
Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, salie en oregano.
2 blikje tomaten
15
Voeg de gepelde tomaten toe aan de stoofpot als de wijn flink weggekookt is. Vul ieder blikje telkens met een beetje water en voeg toe voor extra vocht.
1 blikje Tomatenblokjes
16
Voeg er vervolgens de tomatenstukjes aan toe en spoel opnieuw uit met een scheutje water. Meng het geheel onder elkaar.
17
Voeg de stukken konijn opnieuw toe aan de casserole.
18
Zet het deksel op de casserole, verlaag het vuur en laat de stoofpot 60 minuten rustig pruttelen.
600 g aardappelen
19
Was de aardappelen grondig en laat ze uitlekken. Snijd ze vervolgens in kwartjes en leg ze in een ovenschaal.
3 teentjes Look
20
Duw de teentjes look plat. Leg ze tussen de aardappelen in de ovenschaal.
peper, zout, 1 een likje olijfolie, rozemarijn
21
Kruid de aardappelen met peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn tussen. Werk af met een likje olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven tot de aardappelen gaar zijn.
4 el Zwarte olijven
22
Spoel de olijven onder water en laat ze even uitlekken.
2 el barolo uitjes
23
Werk de stoofpot af door er de olijven en de opgelegde zilveruien aan toe te voegen. Meng ze onder de stoofpot.
peper, zout
24
Kruid het geheel bij met peper en grof zout.
basilicum
25
Serveer wat van de Italiaanse stoofpot op een bord en leg er enkele gebakken aardappelen bij. Werk het bord af met enkele blaadjes basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Boter
1 een flinke klont
Konijn
1
Bloem
Ajuinen
2
Look
7 teentjes
Pancetta
150 g
Ansjovis
2
Parijse champignons
2 bakje
Rode wijn
0,4 l
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Salie
Oregano
1 takje
Tomaten
2 blikje
Tomatenblokjes
1 blikje
Aardappelen
600 g
Peper
Zout
Olijfolie
1 een likje
Zwarte olijven
4 el
Barolo uitjes
2 el
Basilicum
Coniglio alla cacciatora
Coniglio alla cacciatora is een klassieke Italiaanse stoofpot met konijn, pancetta en tomaat. Het is een scala aan verschillende gerechten die perfect tot hun recht komen in deze rijke stoofpot. Rond het recept bestaan geen algemene richtlijnen. Het kan verschillen van streek tot streek en zelfs van familie tot familie. Ieder heeft er wel een eigen versie van.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
1 een flinke klont boter
2
Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
1 konijn
3
Kruid de stukken konijn met peper en zout.
bloem
4
Neem een ovenschaal en doe er flink wat bloem in. Haal de stukken konijn door de bloem.
5
Kleur de stukken konijn in de hete vetstof. Draai de stukken op tijd om.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
6
Pel de uien en de teentjes look en snipper ze fijn.
150 g pancetta
7
Snijd de pancetta in blokjes.
8
Haal de stukken konijn uit de pot en houd ze even apart.
9
Bak de blokjes pancetta in dezelfde casserole.
10
Leg er vervolgens de fijngesnipperde ui tussen en meng onder de pancetta. Doe er tenslotte de look bij.
2 Ansjovis
11
Snijd de ansjovis fijn en voeg toe aan de stoofpot.
2 bakje Parijse champignons
12
Snijd de champignons in kwartjes boven de casserole en meng ze onder de stoofpot.
0,4 l rode wijn
13
Blus het geheel met de rode wijn en laat de wijn inkoken.
tijm, 1 takje rozemarijn, laurierblaadjes, Salie, 1 takje oregano
14
Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, salie en oregano.
2 blikje tomaten
15
Voeg de gepelde tomaten toe aan de stoofpot als de wijn flink weggekookt is. Vul ieder blikje telkens met een beetje water en voeg toe voor extra vocht.
1 blikje Tomatenblokjes
16
Voeg er vervolgens de tomatenstukjes aan toe en spoel opnieuw uit met een scheutje water. Meng het geheel onder elkaar.
17
Voeg de stukken konijn opnieuw toe aan de casserole.
18
Zet het deksel op de casserole, verlaag het vuur en laat de stoofpot 60 minuten rustig pruttelen.
600 g aardappelen
19
Was de aardappelen grondig en laat ze uitlekken. Snijd ze vervolgens in kwartjes en leg ze in een ovenschaal.
3 teentjes Look
20
Duw de teentjes look plat. Leg ze tussen de aardappelen in de ovenschaal.
peper, zout, 1 een likje olijfolie, rozemarijn
21
Kruid de aardappelen met peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn tussen. Werk af met een likje olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven tot de aardappelen gaar zijn.
4 el Zwarte olijven
22
Spoel de olijven onder water en laat ze even uitlekken.
2 el barolo uitjes
23
Werk de stoofpot af door er de olijven en de opgelegde zilveruien aan toe te voegen. Meng ze onder de stoofpot.
peper, zout
24
Kruid het geheel bij met peper en grof zout.
basilicum
25
Serveer wat van de Italiaanse stoofpot op een bord en leg er enkele gebakken aardappelen bij. Werk het bord af met enkele blaadjes basilicum.