Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, salie en oregano.
2 blikje tomaten
15
Voeg de gepelde tomaten toe aan de stoofpot als de wijn flink weggekookt is. Vul ieder blikje telkens met een beetje water en voeg toe voor extra vocht.
1 blikje Tomatenblokjes
16
Voeg er vervolgens de tomatenstukjes aan toe en spoel opnieuw uit met een scheutje water. Meng het geheel onder elkaar.
17
Voeg de stukken konijn opnieuw toe aan de casserole.
18
Zet het deksel op de casserole, verlaag het vuur en laat de stoofpot 60 minuten rustig pruttelen.
600 g aardappelen
19
Was de aardappelen grondig en laat ze uitlekken. Snijd ze vervolgens in kwartjes en leg ze in een ovenschaal.
3 teentjes Look
20
Duw de teentjes look plat. Leg ze tussen de aardappelen in de ovenschaal.
peper, zout, 1 een likje olijfolie, rozemarijn
21
Kruid de aardappelen met peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn tussen. Werk af met een likje olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven tot de aardappelen gaar zijn.
4 el Zwarte olijven
22
Spoel de olijven onder water en laat ze even uitlekken.
2 el barolo uitjes
23
Werk de stoofpot af door er de olijven en de opgelegde zilveruien aan toe te voegen. Meng ze onder de stoofpot.
peper, zout
24
Kruid het geheel bij met peper en grof zout.
basilicum
25
Serveer wat van de Italiaanse stoofpot op een bord en leg er enkele gebakken aardappelen bij. Werk het bord af met enkele blaadjes basilicum.