dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen (thumbnail)Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen

Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen

55m
21
-
10.8K
Recepten

Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen

Een plakje krokant gebakken kalfszwezerik kan echt wel eens smaken! Jeroen serveert er een veredelde groenteversie van de klassieke videe bij op basis van champignons en tuinbonen.
Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen (thumbnail)Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen

Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen

55m
21
-
10.8K
Recepten

Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen

Een plakje krokant gebakken kalfszwezerik kan echt wel eens smaken! Jeroen serveert er een veredelde groenteversie van de klassieke videe bij op basis van champignons en tuinbonen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd55m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes10.8K

Ingrediënten

4 personen
Kalfs zwezeriken
1.000 g
Zilverui
200 g
Water
0,5 l
Water
1 scheutje
Gedroogde champignons
50 g
Tuinbonen
2.000 g
Boter
1 een flinke klont
Boter
40 g
Zwarte peper
Zout
Shiitake mini
200 g
Look
1 teentje
Bloem
50 g
Bloem
4 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Truffel
2 tl
Room
0,1 l
Mosterd
1 el
Azijn
1 een flinke scheut
Jeneverbessen
Tijm
Laurier
2 blaadje
Bladerdeegkoekjes
4
Kervel
handvol

Benodigdheden

Een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding:

500 g kalfs zwezeriken
1
Laat de zwezeriken best een nacht in zout water liggen om de laatste restjes bloed eruit te halen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
200 g Zilverui
3
Laat de zilveruitjes weken in heet water.

Groenten:

0,5 l Water, 50 g gedroogde champignons
4
Breng water aan de kook en giet dat op de gedroogde champignons. Laat de gedroogde champignons even weken.
1.000 g tuinbonen
5
Kuis de tuinbonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tuinbonen kort af.
6
Giet de tuinbonen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even afkoelen in koud water. Dop de tuinboontjes.
7
Pel de geweekte zilveruitjes.
1 een flinke klont boter, 1 scheutje Water
8
Laat een flinke klont boter in een pan smelten en voeg er een scheut water aan toe. Stoof er de zilveruitjes in.
zwarte peper, zout, 200 g shiitake
9
Voeg de shiitake toe en laat ze mee garen met de zilveruitjes. Kruid het geheel met peper en zout.
1 teentje Look
10
Pel en plet de look en voeg hem toe. Zet een deksel op de pan en laat het geheel even garen.

Videesaus:

40 g boter, 50 g bloem
11
Laat de boter voor de saus van de videe smelten in een steelpan en voeg er de bloem aan toe.
12
Meng beide tot een stevige roux en giet de geweekte champignons door een zeef op de roux. Giet het kookvocht van de zilveruitjes en de champignons ook bij de saus.
1 snuifje nootmuskaat, 2 tl truffel, 0,1 l Room, 1 el mosterd
13
Breng het geheel al roerend aan de kook en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de truffeltapenade. Voeg er de room en een lepeltje mosterd aan toe.
1.000 g tuinbonen
14
Schep de gestoofde champignons met de zilveruitjes in de saus en meng. Voeg als laatste ook de tuinboontjes toe.

Zwezeriken en afwerking:

500 g kalfs zwezeriken
15
Pel de zwezeriken.
16
Spoel de zwezeriken in koud water en zet ze in een pot onder water.
zout, 1 een flinke scheut azijn, Jeneverbessen, tijm, 2 blaadje laurier
17
Voeg een snuif zout, een scheut azijn, de jeneverbessen, de laurier en de tijm toe en breng het geheel aan de kook.
18
Draai het vuur uit wanneer de zwezeriken gekookt hebben en laat ze even afkoelen in het kookwater.
4 el bloem
19
Snijd de zwezeriken in plakken, kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze krokant in de boter.
4 bladerdeegkoekjes
20
Zet de videekoekjes op een ovenplaatje en bak ze 5 minuten in de oven.
handvol kervel
21
Leg een koekje op een bord en lepel er wat van de videe in. Leg er enkele plakken gebakken zwezerik bij en werk af met een toef kervel.
1
Laat de zwezeriken best een nacht in zout water liggen om de laatste restjes bloed eruit te halen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Instructies

Voorbereiding:

500 g kalfs zwezeriken
1
Laat de zwezeriken best een nacht in zout water liggen om de laatste restjes bloed eruit te halen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
200 g Zilverui
3
Laat de zilveruitjes weken in heet water.

Groenten:

0,5 l Water, 50 g gedroogde champignons
4
Breng water aan de kook en giet dat op de gedroogde champignons. Laat de gedroogde champignons even weken.
1.000 g tuinbonen
5
Kuis de tuinbonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tuinbonen kort af.
6
Giet de tuinbonen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even afkoelen in koud water. Dop de tuinboontjes.
7
Pel de geweekte zilveruitjes.
1 een flinke klont boter, 1 scheutje Water
8
Laat een flinke klont boter in een pan smelten en voeg er een scheut water aan toe. Stoof er de zilveruitjes in.
zwarte peper, zout, 200 g shiitake
9
Voeg de shiitake toe en laat ze mee garen met de zilveruitjes. Kruid het geheel met peper en zout.
1 teentje Look
10
Pel en plet de look en voeg hem toe. Zet een deksel op de pan en laat het geheel even garen.

Videesaus:

40 g boter, 50 g bloem
11
Laat de boter voor de saus van de videe smelten in een steelpan en voeg er de bloem aan toe.
12
Meng beide tot een stevige roux en giet de geweekte champignons door een zeef op de roux. Giet het kookvocht van de zilveruitjes en de champignons ook bij de saus.
1 snuifje nootmuskaat, 2 tl truffel, 0,1 l Room, 1 el mosterd
13
Breng het geheel al roerend aan de kook en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de truffeltapenade. Voeg er de room en een lepeltje mosterd aan toe.
1.000 g tuinbonen
14
Schep de gestoofde champignons met de zilveruitjes in de saus en meng. Voeg als laatste ook de tuinboontjes toe.

Zwezeriken en afwerking:

500 g kalfs zwezeriken
15
Pel de zwezeriken.
16
Spoel de zwezeriken in koud water en zet ze in een pot onder water.
zout, 1 een flinke scheut azijn, Jeneverbessen, tijm, 2 blaadje laurier
17
Voeg een snuif zout, een scheut azijn, de jeneverbessen, de laurier en de tijm toe en breng het geheel aan de kook.
18
Draai het vuur uit wanneer de zwezeriken gekookt hebben en laat ze even afkoelen in het kookwater.
4 el bloem
19
Snijd de zwezeriken in plakken, kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze krokant in de boter.
4 bladerdeegkoekjes
20
Zet de videekoekjes op een ovenplaatje en bak ze 5 minuten in de oven.
handvol kervel
21
Leg een koekje op een bord en lepel er wat van de videe in. Leg er enkele plakken gebakken zwezerik bij en werk af met een toef kervel.
1
Laat de zwezeriken best een nacht in zout water liggen om de laatste restjes bloed eruit te halen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen (thumbnail)Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen
4 personen
55m
Ingrediënten
Kalfs zwezeriken
1.000 g
Zilverui
200 g
Water
0,5 l
Water
1 scheutje
Gedroogde champignons
50 g
Tuinbonen
2.000 g
Boter
1 een flinke klont
Boter
40 g
Zwarte peper
Zout
Shiitake mini
200 g
Look
1 teentje
Bloem
50 g
Bloem
4 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Truffel
2 tl
Room
0,1 l
Mosterd
1 el
Azijn
1 een flinke scheut
Jeneverbessen
Tijm
Laurier
2 blaadje
Bladerdeegkoekjes
4
Kervel
handvol

Gebakken kalfszwezerik met videe van champignons en tuinbonen

Een plakje krokant gebakken kalfszwezerik kan echt wel eens smaken! Jeroen serveert er een veredelde groenteversie van de klassieke videe bij op basis van champignons en tuinbonen.
Instructies

Voorbereiding:

500 g kalfs zwezeriken
1
Laat de zwezeriken best een nacht in zout water liggen om de laatste restjes bloed eruit te halen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
200 g Zilverui
3
Laat de zilveruitjes weken in heet water.

Groenten:

0,5 l Water, 50 g gedroogde champignons
4
Breng water aan de kook en giet dat op de gedroogde champignons. Laat de gedroogde champignons even weken.
1.000 g tuinbonen
5
Kuis de tuinbonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tuinbonen kort af.
6
Giet de tuinbonen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even afkoelen in koud water. Dop de tuinboontjes.
7
Pel de geweekte zilveruitjes.
1 een flinke klont boter, 1 scheutje Water
8
Laat een flinke klont boter in een pan smelten en voeg er een scheut water aan toe. Stoof er de zilveruitjes in.
zwarte peper, zout, 200 g shiitake
9
Voeg de shiitake toe en laat ze mee garen met de zilveruitjes. Kruid het geheel met peper en zout.
1 teentje Look
10
Pel en plet de look en voeg hem toe. Zet een deksel op de pan en laat het geheel even garen.

Videesaus:

40 g boter, 50 g bloem
11
Laat de boter voor de saus van de videe smelten in een steelpan en voeg er de bloem aan toe.
12
Meng beide tot een stevige roux en giet de geweekte champignons door een zeef op de roux. Giet het kookvocht van de zilveruitjes en de champignons ook bij de saus.
1 snuifje nootmuskaat, 2 tl truffel, 0,1 l Room, 1 el mosterd
13
Breng het geheel al roerend aan de kook en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de truffeltapenade. Voeg er de room en een lepeltje mosterd aan toe.
1.000 g tuinbonen
14
Schep de gestoofde champignons met de zilveruitjes in de saus en meng. Voeg als laatste ook de tuinboontjes toe.

Zwezeriken en afwerking:

500 g kalfs zwezeriken
15
Pel de zwezeriken.
16
Spoel de zwezeriken in koud water en zet ze in een pot onder water.
zout, 1 een flinke scheut azijn, Jeneverbessen, tijm, 2 blaadje laurier
17
Voeg een snuif zout, een scheut azijn, de jeneverbessen, de laurier en de tijm toe en breng het geheel aan de kook.
18
Draai het vuur uit wanneer de zwezeriken gekookt hebben en laat ze even afkoelen in het kookwater.
4 el bloem
19
Snijd de zwezeriken in plakken, kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze krokant in de boter.
4 bladerdeegkoekjes
20
Zet de videekoekjes op een ovenplaatje en bak ze 5 minuten in de oven.
handvol kervel
21
Leg een koekje op een bord en lepel er wat van de videe in. Leg er enkele plakken gebakken zwezerik bij en werk af met een toef kervel.