Laat de zwezeriken best een nacht in zout water liggen om de laatste restjes bloed eruit te halen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
200 g Zilverui
3
Laat de zilveruitjes weken in heet water.
Groenten:
0,5 l Water, 50 g gedroogde champignons
4
Breng water aan de kook en giet dat op de gedroogde champignons. Laat de gedroogde champignons even weken.
1.000 g tuinbonen
5
Kuis de tuinbonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tuinbonen kort af.
6
Giet de tuinbonen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even afkoelen in koud water. Dop de tuinboontjes.
7
Pel de geweekte zilveruitjes.
1 een flinke klont boter, 1 scheutje Water
8
Laat een flinke klont boter in een pan smelten en voeg er een scheut water aan toe. Stoof er de zilveruitjes in.
zwarte peper, zout, 200 g shiitake
9
Voeg de shiitake toe en laat ze mee garen met de zilveruitjes. Kruid het geheel met peper en zout.
1 teentje Look
10
Pel en plet de look en voeg hem toe. Zet een deksel op de pan en laat het geheel even garen.
Videesaus:
40 g boter, 50 g bloem
11
Laat de boter voor de saus van de videe smelten in een steelpan en voeg er de bloem aan toe.
12
Meng beide tot een stevige roux en giet de geweekte champignons door een zeef op de roux. Giet het kookvocht van de zilveruitjes en de champignons ook bij de saus.
1 snuifje nootmuskaat, 2 tl truffel, 0,1 l Room, 1 el mosterd
13
Breng het geheel al roerend aan de kook en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de truffeltapenade. Voeg er de room en een lepeltje mosterd aan toe.
1.000 g tuinbonen
14
Schep de gestoofde champignons met de zilveruitjes in de saus en meng. Voeg als laatste ook de tuinboontjes toe.
Zwezeriken en afwerking:
500 g kalfs zwezeriken
15
Pel de zwezeriken.
16
Spoel de zwezeriken in koud water en zet ze in een pot onder water.